MetallicGR

'Τρύπα' ασφαλείας βρέθηκε σε laptops της Razer

Recommended Posts

Μερικά από τα laptops της Razer έχουν σοβαρά θέματα ασφαλείας σύμφωνα με πηγές και έχει να κάνει με το Intel Management Engine.

 

Η 'ευπάθεια' είναι παραπλήσια με μια που εμφανίστηκε τον Μάρτιο του 2018 τόσο σε συστήματα με Windows όσο και σε MacBooks και το μόνο κοινό των δύο είναι η πλατφόρμα της Intel που κρύβεται στο εσωτερικό. Το flaw μπορεί να γίνει exploit όταν το Manufacturing Mode στο σύστημα είναι ενεργοποιημένο, όπως στη περίπτωση των φορητών συστημάτων της Razer και αναφέρεται στο Management Engine της Intel, για το οποίο δεν υπάρχει εκτενές documentation, αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως δε θα πρέπει να αποτελεί μέρος του τελικού προϊόντος. Επί της ουσίας δίνεται η δυνατότητα σε κάποιον που έχει φυσική πρόσβαση στο μηχάνημα, να επέμβει στο BIOS και να προσπεράσει την ασφάλεια των συστημάτων ενεργοποιώντας επιπλέον exploits.

 

Η Razer αναφέρει πως αρκετά από τα πρόσφατα φορητά συστήματά της έχουν το πρόβλημα ωστόσο θα διαθέσει updates για να το διορθώσει, ενώ όπως δήλωσε σε media, τα μελλοντικά μοντέλα της δε θα φέρουν ενεργοποιημένο αυτό το mode. Όσοι κάτοχοι Razer laptops από το 2018 έως και σήμερα καλό είναι να κοιτάξουν το support page της Razer.

 

 

 

1345107418_razerlaptops.jpg.ea74458139a271dc90962707064315df.jpg

 

 

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social: fb.jpgtwitter.jpginsta.jpgyt.png

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now