stavros

Poll: Θα πηγαίνατε στο EPIC Games Store;

Θα πηγαίνατε στο EPIC Games Store;  

21 members have voted

  1. 1. Πως βλέπετε την προσπάθεια της Epic Games να "σπάσει" το μονοπώλιο της Valve;

    • Θετικά
      12
    • Αρνητικά
      3
    • Αδιάφορο, δεν έχω πρόβλημα
      6
  2. 2. Υπάρχει κάποιο game που θα σας έκανε να χρησιμοποιήσετε το EPIC Games Store;

    • ΝΑΙ
      10
    • ΟΧΙ
      11


Recommended Posts

Εδώ και αρκετά χρόνια η Steam πλατφόρμα της Valve αποτελεί σχεδόν μονόδρομο στο χώρο του PC gaming. Η πολιτική της εταιρείας απέναντι στους Developers είναι αρκετά σκληρή, παρά την πρόσφατη αναθεώρησή της, ενώ πρόσφατα κατηγορήθηκε και από τους ίδιους τους υπαλλήλους της ότι με αυτή την πολιτική "σκοτώνει το PC gaming".

 

Παρά τη μεγάλη ισχύ της Valve στο χώρο της διάθεσης των PC games εδώ και ένα χρόνο περίπου η EPIC Games ήρθε να ταράξει τα νερά με τη δημιουργία ενός νέου ανταγωνιστή το "EPIC Games Store". Η EPIC μέσω τις επιθετικής οικονομικής πολιτική της (κρατήσεις από τους developers 12%-15% επί των πωλήσεων αντί 20%-25%-30% που κρατάει η Steam) με την οποία κατάφερε την αποκλειστική διάθεση AAA τίτλων, όπως τα "Fortnite", "Unreal Tournament", "Tom Clancy's: The Division 2", "Darksiders III", "Anno 1800", "Borderlands 3", World War Z" κλπ. (αναμένονται και άλλοι exclusive τίτλοι από την EPIC), καθώς και τη δωρεάν διάθεση ενός game κάθε δύο εβδομάδες, άρχισε να προσελκύει το ενδιαφέρον των gamers παρά τα όποια προβλήματα που αντιμετώπισε με τη διάθεση του "Metro Exodus" και διάφορα άλλα λειτουργικά προβλήματα τα οποία θεωρούνται "παιδικές αρρώστιες".

 

 

3456131_metroexodus.thumb.jpg.4f5f0e8bf17ae685aff20b6adf9bdce2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Βρείτε μας στα Social: fb.jpgtwitter.jpginsta.jpgyt.png

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Βλέπω τη κίνηση της epic σίγουρα θετικά. Αν και δεν αφορά τόσο τους τελικούς gamers, έμαθα πρόσφατα ότι τα προγράμματα στήριξης που ανακοινώνει συχνά πυκνά δίνονται σε μεγάλες εταιρίες και όχι τόσο σε ατομικά projects αφού δεν υπάρχει η ίδια εμπιστοσύνη ή διασφάλιση ότι ο ένας που δουλεύει επάνω σε ένα project θα καταφέρει να φτιάξει κάτι επιτυχημένο. Αναμενόμενο από τη μια αλλά κακό μιας και οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις δε 'χρειάζονται' πάντοτε υποστήριξη.

 

Για την ώρα ωστόσο δεν υπάρχει κάποιο παιχνίδι που θα με έκανε να πάω στο epic games store. Το Division 2 που δοκιμάζω τελευταία είναι και στο uplay οπότε δεν υπάρχει λόγος. Σίγουρα θα υπάρξει όμως.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

14 minutes ago, MetallicGR said:

δεν αφορά τόσο τους τελικούς gamers

Στο USA το Metro το έβαλαν 10$ φθηνότερο, λόγω της οικονομικής πολιτικής όπως λένε.

 

^Red Dead 2

 

Με το free Subnautica, έκανα λογαριασμό.

Link to comment
Share on other sites

Θετικά το βλέπω, γιατί η συγκέντρωση χρημάτων και δύναμης στην αγορά με το steam έχει ξεφύγει λίγο. Αλλά δυστυχώς προς το παρόν δεν υπάρχει κάποιο game που να με κάνει να πάω προς epic games store.

 

Ένα store που θα ήθελα πολύ να ζει και να βασιλεύει είναι το GOG. Αγόρασα τα Witcher εκεί για ψίχουλα και θα προσπαθώ ότι νέο παιχνίδι με ενδιαφέρει να το αγοράζω από εκεί αν είναι διαθέσιμο. Σκέφτομαι να πάρω το Grim Dawn με τα expansion του, αλλά δεν έχω πολύ χρόνο.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Το βλέπω αρκετά θετικά το θέμα, άσχετα αν έχω σταματήσει να παίζω παιχνίδια όπως παλιά.
Η
Valve πέρα από 2-3 λειτουργίες δεν έχει δώσει κάτι το τελευταίο διάστημα. Έκανε καλές μπαρούφες μπορώ να πω **γκουχ Artifact γκουχ**
Με το υποανάπτυκτο
Origin και το παντελώς αδιάφορο uPlay δεν είναι καθόλου άσχημο να έχουμε άλλον έναν, υποσχόμενο κατά τα λεγόμενα του ιντερνέτ, παίκτη.
Αν ήμουν
developer δεν θα έλεγα όχι να κοιτάξω και λίγο «έξω από το παράθυρο» να δω κάτι άλλο, αλλά σαν χρήστης, βλέπω θετικά την ένταξη άλλης μιας πλατφόρμας.

Όμως η επιθετική τακτική που ασκεί σε συνδυασμό με την αναξιοπιστία που προβάλει (check Tencent) δεν θα με έκανε να το κατεβάσω ούτε για να παίξω BL3!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

το μονοπώλιο μονο κακο κανει στα παντα τοσα χρονια το Steam μονο του οτι ηθελε εκανε , τωρα ομως με το Epic store το βλεπω με θετικό ματι . Το Steam το τελευταίο 6 μηνο ξύπνησε και φτιάχνετε εμφανισιακά τοσα χρονια στον αυτόματο πιλότο πηγαινε το store  . Επισης μου αρεσει που το epic store δινει καθε μηνα και  ενα με δυο free παιχνιδια και καποια απο αυτα παιχνιδαρες οχι της σειρας AssassinsCree ,Watch dog και αλλα και ολο την διαρκεια της καραντίνας έδωσε games με το τσουβάλι εμενα με εχει κερδίσει!!!! 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now