MetallicGR

Microsoft: Τα USB sticks δε χρειάζονται πια ασφαλή κατάργηση

Recommended Posts

Η Microsoft απαντά μια και έξω σε ένα ερώτημα που υπάρχει εδώ και αρκετά χρόνια και αφορά τους χρήστες των Windows.

 

Εδώ και αρκετά χρόνια, το χαρακτηριστικό της ασφαλούς κατάργησης ήταν ένα σημαντικό στοιχείο των Windows το οποίο φρόντιζε στη σωστή (και ασφαλή) αφαίρεση του USB μέσου αποθήκευσης διακόπτοντας τη λειτουργία του προς αποφυγή απώλειας δεδομένων. Αυτό το σημαντικό στοιχείο συχνά το προσπερνούν οι περισσότεροι χρήστες που απλά θέλουν να πάρουν στα χέρια τους το USB stick όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

 

Σε σχετικό blog post η Microsoft αναφέρεται στα δύο policies που ενσωματώνει μια από τις πιο πρόσφατες builds των Windows 10 (που υπάρχουν εδώ και χρόνια), ωστόσο πλέον η προεπιλεγμένη λειτουργία είναι το quick removal, κάτι που σημαίνει πως δε χρησιμοποιούνται οι caching τεχνικές για εγγραφή δεδομένων στο μέσο αποθήκευσης και έχει αρνητική επίδραση στις επιδόσεις του. Έτσι μόλις οι εγγραφές των αρχείων ολοκληρωθούν θα μπορούμε να αφαιρέσουμε το USB stick από τη θύρα χωρίς τον κίνδυνο απώλειας δεδομένων.

 

Σημειώνεται ότι παρόλο που η Microsoft αναφέρει πως δε χρειάζεται πια η ασφαλή κατάργηση για την αφαίρεση ορισμένων μέσων αποθήκευσης, αυτό δε σημαίνει ότι δε θα πρέπει να περιμένουμε κάποια δευτερόλεπτα προτού αφαιρέσουμε το μέσο από τη θύρα, ενώ ενδέχεται να υπάρχουν συσκευές και controllers που ίσως το απαιτούν ακόμη για την ορθή λειτουργία τους.

 

 

 

1945467307_usbsaferemoval.jpg.acbc7041b7f98e98b082591075bbcddd.jpg

 

 

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social: fb.jpgtwitter.jpginsta.jpgyt.png

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now