MetallicGR

Οι ΗΠΑ ισχυρίζονται ότι η Huawei χρηματοδοτείται από τη κινέζικη κυβέρνηση

Recommended Posts

Ο λεκτικός πόλεμος μεταξύ των δύο πλευρών παίρνει νέες διαστάσεις καθώς οι ΗΠΑ θεωρούν ότι η κινέζικη εταιρία κατασκοπεύει τους χρήστες της.

 

Είναι δύσκολο εταιρίες όπως η Huawei και η Xiaomi να μπουν στην αγορά των ΗΠΑ και αυτό γιατί αρκετά μέλη της αμερικανικής κυβέρνησης πιστεύουν ότι θα είναι κακό για την ψηφιακή ασφάλεια των πολιτών. Δεν είναι λίγες οι φορές βλέπουμε τις ΗΠΑ να χρονοτριβούν όταν κάποια από τις παραπάνω εταιρίες προσπαθεί να ενταχθεί στη μεγάλη αυτή αγορά και αυτός είναι ο λόγος που βλέπουμε αυτές τις κονταρομαχίες μεταξύ των ΗΠΑ και της Huawei, μιας μεγάλης εταιρίας που ειδικεύεται βασικά στη κατασκευή δικτυακού εξοπλισμού.

 

Σύμφωνα με δελτίο τύπου της Central Intelligence Agency, κοινώς CIA, αναφέρεται πως η Huawei χρηματοδοτείται άμεσα από την κινεζική κυβέρνηση και με αυτό προωθείται η κατασκοπεία των χρηστών για διάφορους σκοπούς. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ υπό τη προεδρία του Ντόναλντ Τράμπ μάλιστα επιθυμεί την απαγόρευση συσκευών που προέρχονται από τη Κίνα - και πλέον αξιοποιούν το νέο 5G δίκτυο ενώ προσπάθησε να πείσει και άλλες χώρες για την απαγόρευση τέτοιων τηλεφώνων όπως της Huawei, λόγω των ισχυρισμών για κατασκοπεία.

 

Σε απάντηση στις πρόσφατες αναφορές για τη χρηματοδότηση από κινέζικα συμφέροντα, η Huawei "δεν απαντά σε κατηγορίες που βασίζονται σε ισχυρισμούς και πληροφορίες από ανώνυμες πηγές". Για την ώρα είναι αλήθεια ότι καμία από τις κατηγορίες δεν έχει αποδειχθεί αλλά υπάρχουν περιπτώσεις που διακρίνονται παρατυπίες και από τη πλευρά της Huawei, όπως το γεγονός της σύλληψης του επικεφαλής του οικονομικού τμήματος της εταιρίας Meng Wanzhou τον Δεκέμβριο για τραπεζικές απάτες, που δείχνουν να συμφωνούν με ορισμένες από τις κατηγορίες που έχει προσάψει στην εταιρία η κυβέρνηση των ΗΠΑ.

 

 

 

huawei-logo.jpg.c6c1d34119cc0df49388959d9ad0a8bf.jpg

 

 

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social: fb.jpgtwitter.jpginsta.jpgyt.png

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now