MetallicGR

Το νέο custom chip της Tesla και η απάντηση της NVIDIA

Recommended Posts

Από τον Μάρτιο τα οχήματα της Tesla τρέχουν χάρη στο νέο custom chip της εταιρίας και δε βασίζονται πια στο hardware της NVIDIA.

 

Μετά από μια πολυετή συνεργασία η Tesla αφήνει πίσω της την NVIDIA και ξεκινά να χρησιμοποιεί το δικό της hardware στα αυτοκίνητά της. Πρόκειται για τον κεντρικό υπολογιστή των αυτοκινήτων που μέχρι πρότινος βλέπαμε την NVIDIA να παίζει βασικό ρόλο και να προμηθεύει την αμερικανική Tesla με ισχυρά συστήματα που βοηθούν όχι μόνο στη ψυχαγωγία όσων βρίσκονται στο αυτοκίνητο, αλλά και στην αυτόνομη οδήγησή του.

 

Απαντώντας στους ισχυρισμούς ότι πλέον το chip της Tesla είναι ταχύτερο από αυτό της NVIDIA, η τελευταία απάντησε λέγοντας πως η πλατφόρμα Xavier με την οποία γίνεται δυνατή η αυτόνομη οδήγηση προσφέρει 30 TOPS (trillion operations per second) και όχι 21 όπως ειπώθηκε αρχικά από εκπροσώπους της Tesla και μια πιο ακριβής σύγκριση θα πρέπει να γίνει με το Drive AGX Pegasus των 320 TOPS ενάντια στο chip της Tesla που καταφέρνει 144 TLOPS επεξεργαστικής ισχύος, που σίγουρα δεν αντικατοπτρίζουν στο εκατό τοις εκατό τις πραγματικές επιδόσεις αυτών των συστημάτων.

 

 

 

Tesla-Chip-e1555979878778-740x472.jpg.6fd980b02f631972792bec3f4a5eb490.jpg

 

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social: fb.jpgtwitter.jpginsta.jpgyt.png

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now