MetallicGR

Μεγάλη πτώση πωλήσεων στην αγορά των Chips

Recommended Posts

Επίσημα στοιχεία από το World Semiconductor Trade Statistics δείχνουν τις πωλήσεις επεξεργαστών κάθε είδους σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

Η πτώση σύμφωνα με το WSTS είναι η τέταρτη μεγαλύτερη που έχει σημειωθεί εδώ και 40 χρόνια στην αγορά συγκεντρώνοντας συνολικά $96,8 δις το πρώτο τρίμηνο, χαμηλότερα δηλαδή από τα $114,7 δις του προηγούμενου τριμήνου. Πιο ειδικά, το 1985 η αγορά τότε είχε δει μια μεγάλη πτώση του τζίρου κατά 18% ενώ η σημαντικότερη ίσως έγινε το πρώτο τρίμηνο του 2001 με ποσοστό πτώσης άνω του 20%.

 

Ο John Neuffer, Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Semiconductor Industry Association δήλωσε για την τωρινή πτώση: "Οι πωλήσεις τον Μάρτιο σημείωσαν πτώση από έτος σε έτος σε όλες τις μεγάλες αγορές και αρκετές κατηγορίες προϊόντων". Τώρα αυτή η είδηση δεν είναι απαραίτητα "πολύ άσχημα νέα" για την αγορά που βρίσκει τρόπους να ξεπεράσει τα όποια προβλήματα, ωστόσο χτυπάει και άλλες αγορές πέρα του PC hardware όπως τα smartphones, όπου και εκεί σημειώνεται πτώση λόγω των χαμηλών πωλήσεων αυτής της αγοράς τη τελευταία περίοδο.

 

Ο κύριος υπεύθυνος όσον αφορά το PC hardware σύμφωνα με πηγές είναι η στάσιμη αγορά των επεξεργαστών και εν μέρει η Intel που διατηρεί μέχρι και σήμερα τα σκήπτρα στην αγορά από πλευράς πωλήσεων. Βέβαια ο ανταγωνισμός έχει επιφέρει αρκετές νέες κυκλοφορίες και φέτος αναμένεται να δούμε ακόμη περισσότερα μοντέλα να κυκλοφορούν από τους μεγάλους κατασκευαστές του χώρου όπως την Intel, την AMD μεταξύ άλλων.

 

 

 

1419933294_cpuhighest4rthdecline(1).jpg.6a39b8c107f7c837be3e7b4bce1560e6.jpg

 

 

1658821356_cpuhighest4rthdecline(2).jpg.a13c16b8abee81d0c479bad83987b73f.jpg

 

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social: fb.jpgtwitter.jpginsta.jpgyt.png

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now