MetallicGR

H Microsoft θέλει να 'αισθανθείτε' το VR!

Recommended Posts

Για αυτόν τον σκοπό η εταιρία ανέπτυξε πειραματικά ένα χειριστήριο με αισθητήρες πίεσης που μιμείται την υφή των εικονικών αντικειμένων που πιάνουμε.

 

Πρόκειται για το Touch Rigid Controller (TROC) και βασίζεται σε μια τεχνολογία που μπορεί εύκολα να περάσει από αυτό το πειραματικό στάδιο σε μαζική παραγωγή για χρήση σε gamepads αλλά και stylus, τα τελευταία συνοδεύουν αρκετές συσκευές της αγοράς. Το TROC σχεδιάστηκε με τη βοήθεια του Kaist, το εθνικό ερευνητικό πανεπιστήμιο της Ν. Κορέας και αποτελείται από ένα στιβαρό σκελετό χωρίς κινητά μέρη ωστόσο με τη χρήση haptic feedback καταφέρνει αρκετά αληθοφανή αποτελέσματα.

 

 

Στη τωρινή μορφή του τα αντικείμενα που μπορούμε να νιώσουμε θα πρέπει να είναι αρκετά μικρά, καθώς η συσκευή τοποθετείται μόνο μεταξύ του αντίχειρα και δύο ακόμη δακτύλων του ενός χεριού. Το χειριστήριο έχει και γυροσκόπιο και έτσι επιτρέπει και τη περιστροφή του εικονικού αντικειμένου όσο τα τρία δάκτυλα το κρατούν σταθερό. Σύμφωνα με την εταιρία η τεχνολογία μπορεί να εφαρμοστεί σχετικά εύκολα σε μελλοντικά VR controllers επιτρέποντας έτσι ακόμη πιο καθηλωτική εμπειρία χρήσης. Μέχρι τότε όμως, ας δούμε το demo video της εταιρίας.

 

 

 

 

1210921852_troccontroller.jpg.4edd5a84be4df488bb01d44046f5268e.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social: fb.jpgtwitter.jpginsta.jpgyt.png

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now