MetallicGR

Microsoft Build 2019: Οι κυριότερες ειδήσεις

Recommended Posts

Το Build conference της Microsoft λαμβάνει χώρα αυτές τις μέρες στο Σιάτλ και αυτές είναι οι κυριότερες ειδήσεις μέχρι στιγμής.

 

Κάθε χρόνο η εταιρία προσκαλεί τον κόσμο των developers για την ανακοίνωση νέων τεχνολογιών ενώ λογισμικού ενώ φέτος ο CEO Satya Nadella με τους εκπροσώπους της εταιρίας ανήγγειλε αρκετά νέα καλούδια. Εν αρχή είναι η ενσωμάτωση του πλήρους Linux kernel στα Windows 10 για χρήση στο σχετικό subsystem που θα ενσωματώνει το λειτουργικό σύστημα. Ο kernel θα βασίζεται στην έκδοση 4.19, την τελευταία long term stable έκδοση ενώ η ενσωμάτωση θα δώσει τη δυνατότητα στους developers να κάνουν πιο αποδοτικά τη δουλειά τους.

 

Παράλληλα η εταιρία πέρα από την ενσωμάτωση του Chromium engine στον Edge, αναφέρει πως θα δούμε σύντομα τον περιηγητή και στο λειτουργικό σύστημα macOS, ενώ θα είναι μια ακόμα εναλλακτική από τον προεγκατεστημένο Safari. Όσον αφορά τον Edge, η Microsoft θέλει να προσφέρει και backwards compatibility και για αυτόν τον σκοπό θα δούμε και ένα legacy mode, ή αλλιώς Internet Explorer mode για χρήση σε διάφορα domains και αρκετές επιχειρήσεις.

 

Στον χώρο του AR και του VR είχαμε και εκεί φρέσκες ανακοινώσεις από την Microsoft. Πιο ειδικά το παιχνίδι Minecraft επιστρέφει με μια νέα AR έκδοση για κινητά δυνατότητες όμοιες με αυτές που είχαμε δει σε παλιότερα Build conferences. Παίζοντας με το περιβάλλον που βρισκόμαστε, η Microsoft ευελπιστεί το Minecraft AR να φτάσει ψηλά σε δημοφιλία, ενώ πηγές αναφέρουν το Pokemon Go ως ένα πρόσφατο παράδειγμα παιχνιδιού επαυξημένης πραγματικότητας. Περισσότερα για τον τίτλο περιμένουμε στις 17 Μαΐου.

 

Επιπλέον η Cortana λαμβάνει μερικές σημαντικές βελτιώσεις, όπως το γεγονός ότι πλέον μπορεί να πραγματοποιήσει περισσότερα και να συνδεθεί με διάφορες υπηρεσίες τόσο της Microsoft όσο και τρίτων με στόχο τη διεύρυνση των δυνατοτήτων της. Η ανανεωμένη Cortana στοχεύει αρχικά τις επιχειρήσεις εκεί όπου το κλείσιμο ραντεβού και την σημείωση υπενθυμίσεων είναι σημαντικό ενώ θα μπορεί να διατηρήσει για περισσότερα ώρα μια συζήτηση χάρη στο 'conversational bot' που δίνεται ήδη στους developers.

 

 

 

12-13Sessions_Print.jpg.40ee9caa478e05abea63f5f441fa18d5.jpg

 

 

 

 

Βρείτε μας στα Social: fb.jpgtwitter.jpginsta.jpgyt.png

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now