MetallicGR

Smartphones των 64 megapixel θα δούμε μέσα στο έτος

Recommended Posts

Η Samsung παρουσίασε έναν νέο CMOS αισθητήρα που θα αποτελέσει την καλύτερη επιλογή σε συνθήκες υψηλούς φωτισμού.

 

Η αγορά έχει θέσει νέα όρια τα τελευταία χρόνια όσον αφορά την ανάλυση των αισθητήρων κάμερας και ήδη συναντάμε συσκευές με 48 megapixels στη καθημερινότητά μας. Ο λόγος για τον ISOCELL Bright GW1, του οποίου τα pixel έχουν μέγεθος 0.8 μικρόμετρα, όπως δηλαδή ο IMX586 της Sony ενώ αξιοποιούν πανομοιότυπες τεχνικές για να αυξήσουν την ανάλυση και κατ' επέκταση την οξύτητα της εικόνας σε ένα φωτεινό περιβάλλον. Στη προηγούμενη γραμμή τονίσαμε το φωτεινό περιβάλλον καθώς οι συγκεκριμένοι αισθητήρες παρουσιάζουν διαφορετικού μεγέθους φωτογραφίες σε χαμηλότερου φωτισμού περιβάλλοντα.

 

Ως γνωστόν στους φωτογράφους, μεγαλύτερα σε μέγεθος pixel μπορούν να συλλάβουν περισσότερο φως απ' ότι μικρότερα pixel με την ίδια έκθεση στο θέμα μας. Αυτός είναι και ο λόγος που αρκετοί κατασκευαστές DSLR τείνουν να αυξάνουν αρκετά σιγά τις αναλύσεις των αισθητήρων τους προσπαθώντας να κρατήσουν μια ισορροπία μεταξύ φωτεινών και σκοτεινών σκηνών. Στα smartphones τα πράγματα είναι πιο απλά, αφού ο κατασκευαστής μπορεί με τη συγχώνευση τεσσάρων pixel σε ένα να παράξει αρκετά καλύτερα αποτελέσματα ακόμα και σε σκοτεινό περιβάλλον και κάπως έτσι λειτουργούν οι τωρινοί αισθητήρες των 48MP, παρουσιάζοντας δηλαδή μια τελική φωτογραφία στο ένα τέταρτο της τελικής ανάλυσης σε σκοτεινό περιβάλλον, δηλαδή 12MP.

 

Την ίδια τεχνική θα ακολουθήσει και ο ISOCELL Bright GW1 της Samsung που παράλληλα θα αυξήσει την ανάλυση στα 64 megapixel ή αλλιώς στα 16 megapixel εάν μιλάμε για σκοτεινά τοπία. Η εταιρία θα προσφέρει επίσης την επιλογή για εμφάνιση της σκηνής σε HDR σε πραγματικό χρόνο, με τη ποιότητα να βρίσκεται πολύ κοντά σε αυτή που μπορεί να δει το ανθρώπινο μάτι (100 decibel έναντι 120 decibel). Παράλληλα στοιχεία όπως ταχύτατο phase detection auto focus και Full HD slow motion στα 480 FPS θα βρίσκονται στον standard εξοπλισμό, ενώ περιμένουμε τον αισθητήρα να κυκλοφορήσει στο μέλλον και πιθανόν πρώτα σε κάποιο flagship Galaxy smartphone.

 

 

 

1087942819_samsungsensor.jpg.7282862752345fee5d258a03f0a51c61.jpg

 

 

 

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social: fb.jpgtwitter.jpginsta.jpgyt.png

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now