MetallicGR

Η NVIDIA ετοιμάζει refreshed Turing GPUs

Recommended Posts

Φήμες θέλουν την NVIDIA να ετοιμάζει ένα νέο batch καρτών γραφικών γραφικών με αλλαγές στο υποσύστημα της μνήμης.

 

Οι RTX GPUs δεν έχουν συμπληρώσει ακόμη έναν χρόνο στην αγορά όμως νέες φήμες θέλουν την NVIDIA να παρουσιάζει σύντομα μια βελτιωμένη εκδοχή μερικών καρτών, όπως είχε κάνει και με τις GTX 10 Series προς το τέλος όμως της 'καριέρας' τους. Εδώ οι πληροφορίες αναφέρουν πως η NVIDIA περιμένει τις Navi κάρτες γραφικών της AMD για να κυκλοφορήσει νέες Turing υλοποιήσεις που θα διαφέρουν στο υποσύστημα της μνήμης.

 

Οι τωρινές GPUs φέρουν μνήμες τύπου GDDR6 και χρονίζονται στα 14Gbps όσον αφορά τα high end μοντέλα της εταιρίας όμως οι νέες υλοποιήσεις θα αυξήσουν τους χρονισμούς στα 16Gbps. Εάν θυμάστε το ίδιο είχαμε συναντήσει και σε μερικές GTX 10 series GPUs όπως την GTX 1060 των 9Gbps (έναντι 8 του αρχικού μοντέλου) και της GTX 1080 11Gbps (έναντι 10 του πρώτου μοντέλου) - οι αλλαγές των οποίων τους έδιναν 2 με 5 FPS σε μερικά παιχνίδια και αναλύσεις.

 

Οι Navi GPUs είναι η επόμενη κίνηση της AMD στον χώρο των καρτών γραφικών και εκτός από την αγορά του desktop θα τις δούμε και στις επόμενης γενιάς gaming κονσόλες. Για την ώρα όμως τίποτα δεν είναι γνωστό όσον αφορά τις επιδόσεις που θα έχουν και εάν η κίνηση της NVIDIA, πέρα από αληθινή, αποτελεί κάποιου είδους απάντηση για αυτό που θα δούμε από την AMD.

 

 

684312139_rtx2080.jpg.eb60f4ff17fd549e4a6984a774e5ba56.jpg

 

 

 

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social: fb.jpgtwitter.jpginsta.jpgyt.png

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now