MetallicGR

Στη Samsung θα στραφεί η NVIDIA για τις νέες GPUs της

Recommended Posts

Η βιομηχανία ήδη μιλά για τις επόμενες κάρτες γραφικών της NVIDIA, ονόματι Ampere που θα αντικαταστήσουν πρακτικά τις Turing.

 

Η NVIDIA φαίνεται να βρίσκει πιο δελεαστική τη πρόταση της Samsung στον χώρο και τα 7nm της αποτελούν καλύτερο 'fit' για τα σχέδια των Ampere, των επόμενων καρτών γραφικών που θα κυκλοφορήσουν το 2020. Το DigiTimes μας φέρνει τις εν λόγω πληροφορίες με αρκετή επιφύλαξη και η λιθογραφία είναι η Extreme ultraviolet και αναφέρεται στον τρόπο που 'φωτογραφίζεται' το κάθε chip επάνω στο wafer, επιτρέποντας και πιο πυκνά κυκλώματα.

 

Τα αρχικά σχέδια της πράσινης περιελάμβαναν τη χρήση της λιθογραφίας της TSMC στα 7nm, όπως αρκετοί άλλοι κατασκευαστές όπως η Apple και η AMD μεταξύ άλλων. Σημειώνεται ότι ένα ακόμα σκορ υπέρ της Samsung έγινε πριν από λίγες ημέρες με την AMD για χρήση της αρχιτεκτονικής RDNA των νέων Radeon GPUs σε mobile form factor συσκευές. Πηγές αναφέρουν ότι ένας ακόμη λόγος που ίσως να επιλέχθηκε η Samsung για τη κατασκευή των επόμενων GPUs ίσως είναι και η μεγαλύτερη παραγωγή που υπόσχεται σε σχέση με τη TSMC, ειδικά όταν η 'ουρά' των 7nm χρησιμοποιείται από πάρα πολλά προϊόντα όπως επεξεργαστές για desktops, smartphones αλλά και GPUs.

 

 

 

1847730100_samsung7nmnode.jpg.d65c0c8cb8dbaa8b1e26e9166e76069f.jpg

 

 

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social: fb.jpgtwitter.jpginsta.jpgyt.png

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now