Recommended Posts

Καλημέρα, έχω έναν υπολογιστή για όχι τόσο βαριές χρήσεις και το πολύ για κανένα λανάκι μέσα στο σπίτι. Τα specs του είναι: mobo: Asus M5A78L-MLX3, cpu: fx 8320E, ram:8 gb 1866MHz, gpu: Gtx 970. Πρίν από ένα χρόνο περίπου μου κάηκε η άλλη μητρική που είχα (msi 970A-G43) και από όταν έβαλα αυτή που έχω τώρα ποτέ δε δούλεψε όπως δούλευε, και συγκεκριμένα είχε από την αρχή χαμηλότερα fps στα παιχνίδια και γενικά χαμηλότερες ταχύτητες από ότι είχε πριν την αλλαγή μητρικής . Το τελευταίο διάστημα όταν τον άνοιγα (σπάνια) το επεξεργαστής πήγαινε στο 100% ενώ γενικά ήταν σε idle, και όταν ήταν να παίξει κάτι δε πήγαινε πάνω από 20 fps (δοκίμασα ακόμα και το lol). Το έκανα format για να βάλω έναν απλό ssd και πλέον σε παιχνίδια όπως το Europa Unibersalis o επεξεργαστής δε πάει πάνω από το 30% και η κάρτα μένει και αυτή χαμηλά. Δοκίμασα τη κάρτα στο main σύστημά μου και δεν έχει κάποιο θέμα, είδα ότι δεν είναι τίποτα σε power saving mode ή κάτι τέτοιο, και η τελευταία επιλογή μου είναι το bios update γιατί στη περιοχή μου πέφτει συχνά πυκνά το ρεύμα και δε ψήνω να μπρικάρω μητρική και να μπω σε έξοδα για αυτό το Pc. Έχω τρέξει cinebench να δω από θερμοκρασίες και για throttle όπως και τα Unigine valley, heaven και superposition, με μέγιστη θερμοκρασία στον επεξεργαστή τους 66°C και στην κάρτα κάπου 62-65°C με θερμοκρασία δωματίου στους 30°C, με t.jmax στον επεξεργαστή τους 88°C. Το o.c. δε το συζητώ καν με αυτή τη μητρική επίσης, και δεν έχω κάποια άλλη ιδέα εγώ. Αν υπάρχει κάτι που ίσως λύσει τη κατάσταση πείτε μου αλλιώς η μόνη λύση πιστεύω ότι είναι το bios update. 

Edited by Aggelos Giannop
Link to comment
Share on other sites

κοιτα......,  η μητρικη αυτη, και θεωρω ολες οι παρομοιου τσιπσετ, δεν κανουν για FX8***... κι ας ειναι και Ε..!!   δημιουργουνται  θεματα με Throttle - θερμοκρασιες- ασταθειες συστηματος.   βασικα πιστευω οτι δεν ειναι ακριβως το τσιπσετ, αλλα το συστημα τροφοδοσιας ρευματος, που εχουν οι μικροτερες- φθηνοτερες AM3+ ...!    θελει 8++++++ φασικο κυκλωμα......

 

επιπλεον...... η MSI ειχε 970 CHIPSET, και αυτη που εβαλες εχει παλιοτερο chipset....760G....!!!!!!!! 

 

 

αυτο θα επρεπε να προσεξεις βασικα, οταν αλλαξες μητρικη. μια 970 -UD3 (αν θυμαμαι καλα το μοντελο...) θα ηταν πολυ καλυτερη επιλογη. και ακομα καλυτερη το 990..!!!  ας ειναι Ε, στην ουσια ειναι ο ιδιος 8320 με χαμηλοτερους χρονισμους...!!!  αρα.... θελει καλο κυκλωμα τροφοδοσιας..!! 

 

 

Edited by cabdik
Link to comment
Share on other sites

Εγώ έχω μ έναν 8120 στην https://www.msi.com/Motherboard/760GA-P43-FX/Specification και την λειτουργει ακόμα ο αδελφός με οβεκλοκ 4Ghz, βέβαια διαφημίζει 125W support.
Μπορεί να φταίει αυτό που λέμε μπορεί κι όχι, η αλήθεια είναι ότι αν δεν πάρεις τον παλμογράφο να δείς τί γίνεται στα VRM δεν μπορείς να σαι σιγουρους. 

θα μπορούσε όμως να κάνει ενα undervolt  τον επεξεργαστη και να δει μπας και φταίει αυτό.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now