MetallicGR

Η AMD φημολογείται ότι σταματά τη παραγωγή της Radeon VII

Recommended Posts

Η high end GPU ολοκλήρωσε το κύκλο της ζωής της στην αγορά και σύμφωνα με πληροφορίες η AMD διακόπτει τη παραγωγή.

 

Ήδη με την είσοδο των Radeon RX 5700 και 5700 XT η Radeon VII έδειχνε αδύναμη όμως εξακολουθούσε και κρατούσε τα σκήπτρα της ταχύτερης υλοποίησης που είχε παρουσιάσει ποτέ για την consumer αγορά σε μονή κάρτα. Οι τιμές των 5700 Series όμως είναι αρκετά πιο χαμηλές και παράλληλα ο λόγος απόδοσης τιμής είναι υπέρ του πρώτου, φέρνοντας έτσι τις νέες Navi κάρτες σε πλεονεκτική θέση. Η Radeon VII πέρα από τις επιδόσεις της είναι μια ιδιαίτερη και ακριβή GPU και μεγάλο ποσοστό της τιμής πηγαίνει στον πυρήνα που ενσωματώνει πέρα από το die των 7nm και τέσσερα HBM2 stacks μνήμης που συνδέονται στο ίδιο interposer προσφέροντας 16GB συνολικής μνήμης Video RAM.

 

Μαζί με αυτά η AMD ενδέχεται να πάψει τη παραγωγή της συγκεκριμένης κάρτας, πληροφορίες που έρχονται από το γαλλικό μέσο Cowcotland, το οποίο έχει δείξει και στο παρελθόν leaks και πληροφορίες αρκετά νωρίτερα από ότι 'θα έπρεπε'. Το γεγονός ότι η Radeon VII ίσως χαθεί από την αγορά όμως δημιουργεί και άλλα ερωτήματα, όπως το πως θα συμπληρωθεί το κενό και εδώ έρχονται να μπουν οι φήμες περί μιας νέας Radeon υλοποίησης, με τη Navi αρχιτεκτονική.

 

 

RADEONTITAN2.JPG

 

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social: fb.jpgtwitter.jpginsta.jpgyt.png

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Και πολύ καλά κάνει. Αν μπορεί να την αντικαταστήσει με αντίστοιχο navi μοντέλο, τότε δεν έχει λόγο ύπαρξης. Ειδικά με τα όσα θέματα έχει στον τομέα των acoustic αλλά και των gaming επιδόσεων. 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now