MetallicGR

Η Apple εξαγόρασε το τμήμα modem της Intel

Recommended Posts

Σε μια ενδιαφέρουσα κίνηση προχώρησε η Apple ανακοινώνοντας την εξαγορά του τμήματος των LTE modems της Intel προς 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

 

Έτσι το συγκεκριμένο τμήμα θα προσχωρήσει στα χέρια της Apple οπότε περιμένουμε σχετικά άμεσα μερικές επιπλέον κινήσεις από τη γνωστή αμερικανική εταιρία. Εν αρχή ας δούμε λίγο το πρόσφατο παρελθόν της Intel στον τομέα των modems. Εκτός από την Intel, η Apple προμηθευόταν modems και από τη Qualcomm μια τεχνική που γίνεται από πολλές εταιρίες του χώρου και αφορά αρκετά components, τα οποία οι τελικοί χρήστες δε μαθαίνουν ποτέ, μιας και δεν επηρεάζουν με κάποιο τρόπο την εμπειρία τους.

 

Αντίθετα η Intel φαινόταν πως είχε αισθητή διαφορά στις επιδόσεις σε σχέση με τα modems της Qualcomm και αναφορές έκαναν λόγο για υπονόμευση των επιδόσεων στα Qualcomm chips με στόχο τα Intel να φαίνονται το ίδιο καλά. Χωρίς να επιβεβαιωθεί τίποτα δια στόματος Apple η εταιρία προχώρησε στην εξαγορά του τμήματος των modem της Intel και αυτή η κίνηση ενδέχεται να κόψει τελείως τη προμήθεια από την Qualcomm, μιας και οι νέες εκδόσεις θα φέρουν πιθανότατα το branding της Apple.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συμφωνία περιλαμβάνει 'μέρος' του τμήματος των modem της Intel ενώ περίπου 2.200 υπάλληλοι της Intel θα προσχωρήσουν στην Apple, μαζί με IP και εξοπλισμό που έχει η 'μπλε' εταιρία στη κατοχή της. Επιπλέον, αυτό δε σημαίνει ότι η Intel θα εγκαταλείψει τις προσπάθειες σχεδίασης modem για άλλες αγορές, αφού υπάρχουν τα Internet of Things και τα αυτόνομα οχήματα που δείχνουν να μαζεύουν μεγάλο ενδιαφέρον από εταιρίες και developers τα τελευταία χρόνια.

 

 

 

1970138929_intel5ggetty.jpg.6ab96e7964596f9275ab32eaded35325.jpg

 

 

 

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social: fb.jpgtwitter.jpginsta.jpgyt.png

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now