stavros

Μοιραστείτε παιχνίδια με το νέο Remote Play Together του Steam

Recommended Posts

Ένα νέο και πολύ σημαντικό feature της πλατφόρμας της Valve τέθηκε μόλις χθες σε λειτουργία και οι PC gamers δείχνουν πολύ ενθουσιασμένοι.

 

Το νέο feature έχει ενσωματωθεί στην πλέον πρόσφατη Beta έκδοση του Steam με την ονομασία Steam Remote Play Together. Μέσω αυτού μας παρέχεται η δυνατότητα να μοιραστούμε και να παίξουμε με τους φίλους μας κάποιους από τους τίτλους της βιβλιοθήκης μας. Ένα feature το οποίο δεν το βλέπουμε για πρώτη φορά καθώς έχει προηγηθεί άλλες πλατφόρμες με παρόμοια μορφή, όπως το GameStream co-op της NVIDIA και το PS4’s Share Play της Sony.

 

 

SRPT.png.acb0bd0268decc7f58f214d2122a8278.png

 

 

Το Steam Remote Play Together (SRPT) προς το παρόν μπορεί να εφαρμοστεί με έως 4 παίχτες, και είναι σαν να παίζετε όλοι μαζί σε ένα κοινό δωμάτιο. Το game που παίζετε δεν είναι απαραίτητο να το έχουν αγοράσει ή εγκαταστήσει όλοι οι συμμετέχοντες, παρά μόνο ο host, ένα ιδιαίτερο στοιχείο του mode. Επιπλέον αντί να παίξετε online local multiplayer games με τους φίλους μπορείτε να κάνετε share τα keyboard & mouse ή το controller σας προκειμένου ένας φίλος σας να παίξει από απόσταση ένα από τα συμβατά παιχνίδια που έχετε στη βιβλιοθήκη σας και το αντίστροφο. Έτσι, το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να εγκαταστήσετε την Beta έκδοση του Steam, να τρέξετε το συμβατό παιχνίδι που θέλετε και να καλέσετε κάποιους φίλους για Remote Play Together, χωρίς το PC τους να πληροί τις απαιτήσεις του εκάστοτε game.

 

 

1928996548_animationSRPT.gif.9faa8d135643788f7026a7755376d1fe.gif

 

 

Το SRPT περιέχει περιορισμένο cross-platform κι έτσι μπορούμε να κάνουμε stream ένα game το οποίο τρέχει σε ένα Windows 10 σύστημα, σε φίλους μας οι οποίοι χρησιμοποιούν Mac ή Linux. Η επεκτασιμότητα του cross-platform σε iOS και Android συσκευές μελετάται από την Valve και ίσως υλοποιηθεί στο μέλλον. Αν και αναμένεται πως ο host θα έχει σαφές πλεονέκτημα έναντι των παικτών που συνδέονται στο εικονικό δίκτυό του, κάτι που δεν είναι αρεστό ιδιαίτερα στους competitive τίτλους, η Valve αναφέρει πως δεν θα είναι σημαντικό εφόσον όλοι οι συμμετέχοντες διαθέτουν μια καλή σύνδεση στο διαδίκτυο.

 

 

Στα υπόλοιπα νέα σχετικά με την υπηρεσία Steam, διέρρευσαν οι ημερομηνίες των επερχόμενων Steam Sales για το έτος 2019. Δεν πρόκειται για φήμη καθώς οι ημερομηνίες προέρχονται από αναρτήσεις των developers στη gaming πλατφόρμα.


Halloween Sale: 28 Οκτωβρίου  -  1 Νοεμβρίου
Autumn Sale: 26 Νοεμβρίου   -  3 Δεκεμβρίου
Winter Sale: 19 Δεκεμβρίου -  2 Ιανουαρίου

 

 

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social: fb.jpgtwitter.jpginsta.jpgyt.png

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now