MetallicGR

'Άφαντος' ο Ryzen 9 3950X - Στα ύψη η τιμή του

Recommended Posts

Ο νέος δεκα-εξαπύρηνος επεξεργαστής της AMD αναρτήθηκε στα πρώτα καταστήματα όμως η τιμή του είναι αρκετά υψηλή και η μικρή διαθεσιμότητα είναι ένας από τους λόγους.

 

Οι αναφορές για τη μικρή διαθεσιμότητα ξεκίνησαν πριν μερικές ημέρες όταν 'σύγκριναν' το μοντέλο με τον 3900X ο οποίος έχει και αυτός προβλήματα διαθεσιμότητας ακόμη και μετά από μήνες κυκλοφορίας. Σε αντίθεση με την Intel που έχει φέρει στο προσκήνιο το θέμα μέσω δελτίων τύπου και απολογητικών γραμμάτων, εδώ δεν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση για το θέμα και το μόνο που βλέπουμε είναι υψηλές τιμές για την ώρα που φτάνουν τα 999€ στην ελληνική αγορά αλλά και τη Γερμανική αγορά.

 

Μετά τις πρώτες ώρες της κυκλοφορίας τους το ίδιο μπορούμε να πούμε και για τους νέους Threadripper οι οποίοι ναι μεν κυκλοφορούν σε μικρότερους αριθμούς όμως με τις επιδόσεις που μετέδωσαν αρκετά μέσα κατά το λανσάρισμα και τον μηδαμινό ανταγωνισμό έχουν το 'ελεύθερο' της υψηλότερης τιμής σε σχέση με τα αναμενόμενα. Μέρος των αυξήσεων βέβαια απορρέει και από τα καταστήματα που εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι διαθέτουν μετρημένα κομμάτια. Φερ' ειπείν στην Ελλάδα έχουμε λιγότερα από 12 κομμάτια διαθέσιμα για τον Ryzen 9 3950X και αυτό θα βελτιωθεί τον Δεκέμβριο, ενώ άγνωστο είναι το πόσα τεμάχια είναι διαθέσιμα στην αγορά της Ευρώπης.

 

 

 

312735-ryzen9hwboxeric-water-cooler-1260x709.jpg.4c82b67c336b13f727cc14b5923a47db.jpg

 

 

 

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social: fb.jpgtwitter.jpginsta.jpgyt.png

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Link to comment
Share on other sites

Στις ΗΠΑ δεν υπάρχει πρόβλημα διαθεσιμότητας 3900Χ και 3950Χ. Την Ευρώπη την έχουν ψιλοχεσμένη καθώς ως αγορά δεν μετράει όπως η πρώτη. Γι' αυτό το λόγο τα κομμάτια στην Ευρώπη είναι προς το παρόν λιγοστά και βρίσκουν ευκαιρία τα φαρμακεία τύπου Π να πουλάνε με σχεδόν 50% καπέλο. Πράξτε ανάλογα με τις ανάγκες σας. Ή περιμένετε κάποιες εβδομάδες να αυξηθούν τα καταστήματα που έχουν διαθεσιμότητα και να πέσουν οι τιμές πιο κοντά στο MSRP ή αν σας τρέχουν από τα μπατζάκια αγοράζετε τώρα. Πάντως αν δεν καίγεστε εδώ και τώρα, μην κάνετε το χατίρι σε όσους αισχροκερδούν...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now