MetallicGR

Ανανεωμένος Adrenalin 2020 Edition Driver από την AMD

Recommended Posts

Η μεγαλύτερη αλλαγή του Adrenalin Driver της AMD έρχεται φέτος, στο τέλος του 2019, σηματοδοτώντας την ίδια στιγμή και μια μεγάλη στροφή της εταιρίας.

 

Κάνοντας μια μικρή αναδρομή στο παρελθόν, το λογισμικό ήταν ένα από τα βασικά αδύναμα σημεία της AMD ωστόσο τα πρώτα μεγάλα βήματα για την εταιρία έγιναν λίγο πριν από τη συγχώνευση της ATi με την AMD πάνω από μια δεκαετία πριν. Το 2016 με τη διάθεση της RX 480 στην αγορά, της προ-τελευταίας GCN κάρτας γραφικών της AMD (τελευταία ήταν η Vega) η AMD βελτίωσε αρκετά τους drivers της και προσπάθησε να μείνει ανταγωνιστική κάτι που δεν ήταν αρκετό μένοντας πίσω από πλευράς hardware, το οποίο δεν ήταν αντάξιο των προσδοκιών της αγοράς μέχρι τη κυκλοφορία των RDNA καρτών γραφικών, εκεί όπου η AMD μας έδειξε τις RX 5700 XT για την ανάλυση των 2560 x 1440 pixels εκεί όπου βρίσκει σθεναρή αντίσταση από τις RTX 2070 SUPER της NVIDIA. Έτσι η AMD πρέπει να βγάλει τα μέγιστα από τη κάρτα παίζοντας με τους drivers της, οι οποίοι τρέχουν αρκετά καλά στη τελευταία γενιά, όμως τώρα ήρθε η ώρα για το πρώτο refresh.

 

Οι νέοι drivers της AMD ονομάζονται Adrenalin 2020 Edition και ξεκινούν να δίνονται στους gamers από τις 10 Δεκεμβρίου του 2019 υποστηρίζοντας όλες τις πρόσφατες γενιές καρτών. Η εταιρία αναφέρει μεταξύ άλλων και αρκετή βελτίωση σε σχέση με τους περσινούς drivers που κυκλοφόρησε την ίδια περίοδο ενώ έχουν γίνει σημαντικά βήματα για τη βελτίωση της σταθερότητας του λογισμικού από τον Ιούνιο του 2018.

Η εφαρμογή Radeon Software περιλαμβάνει αρκετές προσθήκες πολλές από τις οποίες είναι διαθέσιμες πλέον και μέσα στο παιχνίδι, ούτως ώστε να μη χρειαστεί να πατήσουμε τον συνδυασμό Alt + Tab ποτέ ξανά. Κατά το πρώτο άνοιγμα της εφαρμογής μας βάζει να επιλέξουμε ανάμεσα σε τρεις επιλογές για το πως θα χρησιμοποιήσουμε το PC. Αυτές είναι το Gaming, το eSports και το Standard, καθένα από αυτά ενεργοποιεί μια σειρά από ορισμένες ρυθμίσεις όπως το Image Sharpening, το AntiLag και την ενεργοποίηση της αυτόματης καταγραφής βίντεο από το εκάστοτε game που παίζουμε, κάτι που ταιριάζει σε έναν streamer.

 

 

adrenalin1.jpg.4c75f4799c9fb60d95d3b190a3e4186c.jpg

 

radeon2.thumb.jpg.7fc5d2ed2c52817a947f42225e8ac80b.jpg

 

 

radeon3.thumb.jpg.45c9f1131ea58dd8b07e5edc0f2c2194.jpg

 

 

radeon4.thumb.jpg.d081d42c547f7a8470370c117acea10e.jpg

 

 

 

 

Από το Home tab μπορούμε να δούμε ένα overview των πραγμάτων που συμβαίνουν στο σύστημά μας, όπως το παιχνίδι που παίζουμε, τα average FPS που μας έχει δώσει για μια συγκεκριμένη περίοδο καθώς και ότι media έχουμε τραβήξει στο εν λόγω παιχνίδι.

 

Το Gaming tab μας επιτρέπει να ξεκινήσουμε ένα παιχνίδι άμεσα χωρίς να φύγουμε από την εφαρμογή αλλά και να κάνουμε tuning για βέλτιστες επιδόσεις. Το tuning πρακτικά αναφέρεται στο overclocking της GPU και σε αυτό το μενού γίνεται και πιο εύκολο ακόμα και για αρχάριους χρήστες με επιλογές όπως το auto undervolt GPU και το auto overclock GPU, που για λόγους ασφαλείας η AMD μας προειδοποιεί πως ίσως δούμε artifacts. Το Streaming tab προσφέρει επιλογές για τον επίδοξο streamer που θέλει να έχει τον έλεγχο του stream του χωρίς να αφήσει το παιχνίδι ενώ σημειώνεται ότι λειτουργεί και με το desktop του PC.

 

Τα περισσότερα features του driver περνούν από τις προηγούμενες εκδόσεις ωστόσο υπάρχουν και μερικά όπως το Radeon Boost που δείχνει ενδιαφέρον και ολοκαίνουριο. Πρακτικά ρυθμίζει ανάλογα τη ποιότητα της εικόνας με τη κίνηση που υπάρχει ρίχνοντας την ανάλυση εκεί όπου δε γίνεται αντιληπτό, κάτι που μπορεί να επιφέρει μέχρι και 38% υψηλότερες επιδόσεις στα πρώτα παιχνίδια που θα το υποστηρίξουν, ανάμεσά τους το Overwatch, το Destiny 2, το PUBG, το GTA V, το Borderlands 3 και μερικά ακόμα.

 

Μέσα στο δελτίο τύπου αναφέρονται και αυτά τα features.
Radeon Boost – Delivers up to a 23 percent average performance boost during fast-motion gaming scenarios by dynamically reducing image resolution, increasing framerates and fluidity, and bolstering responsiveness with little to no perceptible change in image quality5. Radeon Boost will be supported in numerous top games at launch, with additional titles added over time.


AMD Link – Featuring an updated interface that matches the new desktop application look and feel, the AMD Link mobile application now allows users to take game streaming to mobile devices outside of their homes, enabling high-quality PC gameplay on phones or tablets from anywhere.
Integer Display Scaling – Scales on-screen images from one pixel to four or more, giving classic games a retro, pixel-art style look with ultra-crisp scaling options for high-PPI displays without a performance penalty.


DirectML Media Filters – Visual noise reduction and upscaling filters utilize machine learning to clean up photo and video files, delivering better quality than traditional de-noise and upscale filters.


Radeon™ Image Sharpening and Radeon Anti-Lag – Radeon Image Sharpening3 adds support for DirectX® 11 games in addition to DX® 9, DX® 12, and Vulkan® titles, and the feature now allows an adjustment for users to select the degree of sharpness. Radeon™ Anti-Lag4 adds support for DX® 9 titles on pre-Radeon™ RX 5000 series graphics cards.

 

Τους νέους Adrenalin 2020 Edition Μπορείτε να τους βρείτε ήδη από το site της AMD εδώ: https://www.amd.com/en/support

 

 

 

 

 

 

 

AMD Press Release

Βρείτε μας στα Social: fb.jpgtwitter.jpginsta.jpgyt.png

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now