stavros

Μαύρη οθόνη σε online gaming

Recommended Posts

Φίλος πριν από λίγες ημέρες αναβαθμίστηκε από Intel σε Ryzen:

 

Μετά την ταλαιπωρία που είχαμε από την πρότερη κακή εγκατάσταση με Win 10 etnerprise και τα τακτικά και τυχαία σφάλματα (PAGE FAULT IN NONPAGED AREA) και παγώματα σε gaming, περάσαμε τελικώς τα Win10 Pro με τα οποία πάμε σχετικά καλά. Σχετικά καλά γιατί τώρα έχουμε περίεργα σταθερά παγώματα (μαύρη οθόνη) μόνο σε online gaming, κάτι το οποία δε συνέβαινε στο παλιό στήσιμο. Στον task manager το game φαίνεται πως δουλεύει κανονικά όπως και ο ήχος συνεχίζει. Ποιο συγκεκριμένα στο pc έχουν δοκιμαστεί:

 

Παίζουν κανονικά:

  • Call of Duty: Black Ops II (campaign & Multiplayer)
  • Call of Duty: Ghosts (campaign)
  • Call of Duty: Advance Warfare (campaign)

 

Δεν παίζουν, μετά από λίγο πετάει μαύρη οθόνη:

  • Call of Duty: Ghosts (Multiplayer)
  • Call of Duty: Advance Warfare (Multiplayer)
  • Call of Duty: Modern Warfare 3 (Multiplayer)

 

Οι drivers είναι updated. Το page file το καταργήσαμε. Τα games είναι εγκατεστημένα από την αρχή.

 

Να φταίει η GPU ? Καμιά ιδέα ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Για τις μνήμες έχουν την MB στο QVL, memTest δεν έχει τρέξει παρά μόνο το Memory Diagnostic Tool των Win. Γενικά οι μνήμες έπαιζαν μια χαρά πριν τις βγάλω, αλλά θα γίνει και MemTest.

 

Υ.Γ.1 Αλλά μόνο στα MP ?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ναι κάνε ένα με το bootable για να είσαι σίγουρος.

 

Σε πρώτο χρόνο θα έκανα bios update με load defaults και σετάρισμα ρυθμίσεων όπως για το xmp.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Όταν άλλαζε θέσεις στις ram τις κοίταξε κιόλας για ενδεχόμενη επιφανειακή φθορά.

 

Επίσης, έχει γίνει chkdsk.

 

Φοβάμαι κάτι ακόμα. Κάποια στιγμή άλλαξε thermal στο cpu και τη διαδικασία αφαίρεσης της thermal από το cpu την έκανε ενώ αυτό ήταν πάνω στο socket, μην τυχόν στράβωσε κανένα pin του socket.

 

Επίσης, η GPU παίρνει ρεύμα από το pcie.

 

Bios έχει τα τελευταία.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δύσκολα να έχουν φθαρεί οι επαφές. Θα πρέπει να έχουν ταλαιπωρηθεί πολύ για να χάνουν επαφή.

 

Εννοείς ότι βγήκε το cpu με τη ψύκτρα; Αν έβαλε απλά πάστα με το cpu εγκατεστημένο δε τρέχει θέμα.

 

Αφού bios είναι το πιο πρόσφατο, τότε ένα load defaults + xmp.

Share this post


Link to post
Share on other sites

MemTest86 4 passes X 2 φορές στα 2933Hz επιτυχές, bios F42g default κολλάει και πάλι.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Έγιναν σχεδόν τα πάντα. Άλλαξε gpu και πάλι τα ίδια. Είχε και ένα boostdriver (μου το είπε εκ των υστέρων) το βγάλαμε τα ίδια, αλλά άργησε να εμφανίσει το πρόβλημα. Έγινε επαναφορά των windows τα ίδια. Τελικά μετά από ανεπιτυχή προσπάθεια εγκατάστασης του MSI Afterburner και τα προβλήματα στην εγκατάσταση του control panel, έγινε εκ νέου εγκατάσταση των windows (clean installation) και χθες και σήμερα σύνολο 3 ώρες gaming κανένα πρόβλημα.

 

Κακή εγκατάσταση των windows ή το boostdriver (5.1 / 2017) έκανε ζημιά. Τι τα θέλουν αυτά τα προγράμματα δε μπορώ να καταλάβω. "5" drivers είναι όλοι, πάνε στη μαμά και κατέβασέ τα. Εδώ μερικές φορές τα app των ίδιων εταιρειών και δεν κάνουν καλή δουλειά (π.χ. NVIDIA experience).

 

Το πιο περίεργο ήταν ότι το έκανε μόνο σε επιλεγμένα games και μόνο σε online mode.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.