MetallicGR

NVIDIA RTX 2080 Super Max-Q και στα laptops σύντομα

Recommended Posts

Η κάρτα γραφικών εμφανίστηκε σε βάση δεδομένων μαζί με ένα ακυκλοφόρητο CPU της Intel και όλοι ελπίζουν σε ένα λανσάρισμα μέχρι τα μέσα του έτους.

 

Πρόκειται για την RTX 2080 Super Max-Q, μια mobile εκδοχή του chip που συναντάμε ήδη στη desktop αγορά από το περασμένο καλοακίρι και είχαμε την ευκαιρία να το δοκιμάσουμε σε μια custom υλοποίηση πριν από μερικές εβδομάδες. Το σημερινό listing περιλαμβάνει το μετροπρόγραμμα Geekbench στο οποίο φαίνεται η Geforce RTX 2080 Super Max-Q μαζί με έναν επεξεργαστή Comet Lake της Intel που έχει προγραμματισμένη ημερομηνία κυκλοφορίας κάποια στιγμή σε αυτό το τρίμηνο.

 

Ο επεξεργαστής είναι ο Core i9-10980HK κατασκευασμένος στα 10nm ο οποίος έχει 8 πυρήνες, όπως και ο επερχόμενος AMD Ryzen 4800U με τη Zen 2 αρχιτεκτονική που θα έρθει την ίδια περίοδο για high end laptops και notebooks. Η GPU ενσωματώνει 3072 CUDA πυρήνες τους ίδιους με τη desktop παραλλαγή που κυκλοφορεί ήδη και οι μόνες διαφορές που παρατηρούμε (όπως μας προϊδεάζει το Max-Q) είναι οι χαμηλότεροι χρονισμοί προς μείωση της έκλυσης θερμότητας στα περιορισμένα συστήματα ψύξης των φορητών υπολογιστών. Τέλος η εν λόγω GPU ενδέχεται να παρουσιαστεί στο ερχόμενο συνέδριο GPU Technology Conference της NVIDIA εκεί όπου ίσως μάθουμε και περισσότερα για την επερχόμενη γενιά καρτών γραφικών Ampere (ή Hopper).

 

 

 

20132828934l.jpg.9e3202b3b8afc43e941b482052008d4d.jpg

 

 

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social: fb.jpgtwitter.jpginsta.jpgyt.png

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now