MetallicGR

Νέο πρότυπο στα PSU από την Intel θα απλοποιήσει τη σχεδίαση

Recommended Posts

Η Intel βρίσκεται πίσω από το νέο πρότυπο που ίσως το δούμε μάλιστα σε κάποια από τις επερχόμενες πλατφόρμες της.

 

Κάποιες πηγές μας στρέφουν στη φετινή CES 2020 και στην FSP, μια αρκετά γνωστή εταιρία κατασκευής τροφοδοτικών η οποία είχε στο περίπτερό της ένα μοντέλο με ασυνήθιστες συνδέσεις καθώς και με το ATX12VO κάπου στα specs του, που σημαίνει ότι θα φέρει μόνο συνδέσεις 12V για τη σύνδεση με τη μητρική. Η ριζοσπαστική αυτή κίνηση γίνεται για να απλοποιηθεί ένας από τους πιο σημαντικούς connectors ενός μοντέρνου συστήματος και δεν είναι άλλος από τον 24-pin, μέσα από τον οποίο περνούν και διάφορες άλλα τάσεις όπως 3.3V αλλά και 5V.

 

Η χρησιμότητα των έξτρα τάσεων είναι μεγάλη και απαιτούνται για πλήθος controllers και κυκλωμάτων επάνω σε μια μητρική και αυτό σημαίνει ότι για να έρθει στη παραγωγή κάτι τέτοιο θα πρέπει να υπάρξει μια μαζική κίνηση και οι μητρικές να αναλάβουν μέσω ειδικών step down converters να μειώσουν τη τάση για τα λοιπά υποσυστήματα. Η νέα σύνδεση όπως δείχνει περιλαμβάνει μόνο τις 12V γραμμές που ζητάει ο επεξεργαστής και οι θύρες επέκτασης μεταξύ άλλων οπότε η μητρική θα πρέπει να παρέχει και τη τροφοδοσία τυχών εξωτερικών συσκευών όπως σκληρών δίσκων και SSD που απαιτούν 12 και 5V αντίστοιχα, που τείνουν να λιγοστεύουν στα μοντέρνα συστήματα με τη χρήση των NVMe που δε χρειάζονται μεν καλώδια, αλλά τροφοδοτούνται με 5V.

 

Επιπλέον, λέγεται ότι αυτό το πρότυπο ίσως βρεθεί στην επόμενη ή μεθεπόμενη πλατφόρμα της Intel, όπως τις 400 Series, ή τις 500 Series που ετοιμάζει η εταιρία και οι τελευταίες ξεκινούν να εμφανίζονται από μερικά leaks στο διαδίκτυο φέροντας μάλιστα τη κωδική ονομασία Rocket Lake. Το εάν θα δούμε κάτι πολύ διαφορετικό στη σχεδίασή τους είναι πιθανό, όμως θα πρέπει να αφήσουμε το χρόνο να μας δείξει.

 

 

zyQstuJEVvB5vaDhzzmPpn-650-80.jpg.bacfcf9f1d2c768ac596d6cb50cb4c91.jpg

Φωτογραφία: Shutterstock.

 

ake4mXtkvT3qrKc2rKgv6H-650-80.png.4fe02552f69e0b82f1c2c88436d0e84d.png

 

 

 

 

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social: fb.jpgtwitter.jpginsta.jpgyt.png

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now