MetallicGR

Φήμη 'στέλνει' την Intel στη GlobalFoundries για κατασκευή CPU

Recommended Posts

Site που επικαλείται ανώνυμες πηγές αναφέρει πως τα προβλήματα της Intel στη κατασκευή θα διορθωθούν, ίσως με έναν περίεργα εντυπωσιακό τρόπο.

 

Η GlobalFoundries σχεδιάζει ακόμα και τώρα αρκετά chips για την AMD όπως για παράδειγμα τα συνοδευτικά dies των Zen 2 επεξεργαστών Ryzen 3000 ενώ υπήρξε στη πρώτη γραμμή όσον αφορά τη κατασκευή των πρώτης και δεύτερης γενιάς Ryzen επεξεργαστών στις λιθογραφίες των 14nm και των 12nm. Το σημαντικότερο όμως που ίσως δεν είναι ευρέως γνωστό, είναι πως η εταιρία αποτελεί spinoff της AMD όταν αυτή αποφάσισε να αποδεσμευτεί τα ίδια τα εργοστάσιά της και να τα κάνει ανεξάρτητα, ενώ οι λιθογραφίες των Zen και των Zen+ αποτελούν σχέδια που η GF δανείστηκε από τη Samsung, θέτοντας έτσι τις βάσεις για μελλοντική κερδοφορία.

 

Fast forward στη σημερινή φήμη - και η Intel ενδέχεται να χρησιμοποιήσει τα εργοστάσια της GlobalFoundries για τη κατασκευή κάποιων low end chips της όπως για παράδειγμα Celeron και Pentium, οι οποίοι έχουν σταθερό κοινό ανά τα χρόνια σε χαμηλών επιδόσεων και κατανάλωσης συστήματα, όπου οι κορυφαίες επιδόσεις δεν είναι τόσο σημαντικές. Για την ώρα τα παραπάνω δεν είναι τίποτα άλλο παρά φήμες και θέλουν τη συνεργασία μεταξύ των δύο να συνεχίζεται έως ότου σταθεροποιηθεί η παραγωγή των 14nm. Μόλις πρόσφατα μάλιστα είδαμε τα σχέδια της Intel στον αγώνα των νανομέτρων, εκεί όπου αναμένεται να σχεδιάσει modular αρχιτεκτονικές που θα μπορούν ανά πάσα στιγμή να αλλάξουν μέθοδο ολοκλήρωσης, ωστόσο σε αυτές τις πληροφορίες δεν υπήρχαν βλέψεις εργοστάσια πλην αυτών της Intel.

 

 

pRp1Tn7pqWb3zBMh.jpg.396f6cfafddf27a865e0ccbdc6800bf0.jpg

 

 

 

 

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social: fb.jpgtwitter.jpginsta.jpgyt.png

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now