MetallicGR

Κλείνουν εργοστάσια της Samsung - Foxconn λόγω του Κορωναϊού

Recommended Posts

Αναφορές από τη Κίνα εκφράζουν ανησυχίες για τον ιό που έχει ήδη εξαπλωθεί σε Ηνωμένες Πολιτείες με τρία κρούσματα και στην Ευρώπη.

 

Οι μέχρι τώρα πηγές αναφέρουν πως τα κρούσματα ανθρώπων που φέρουν τον ιό είναι σχεδόν 6.000 ενώ οι νεκροί έχουν φτάσει τους 132 και έτσι το ποσοστό θνησιμότητας μέχρι στιγμής βρίσκεται κάτω του 5%. Πέρα από τα προφανή όπως το συχνό πλύσιμο των χεριών μετά από τις μετακινήσεις μας στη πόλη θα πρέπει να προσέχουμε και στους χώρους όπου μαζεύονται αρκετοί άνθρωποι, εκεί όπου η εξάπλωση του ιού μπορεί να γίνει ταχύτατα.

 

Με αυτούς τους απλούς κανόνες κατά νου η Κινεζική κυβέρνηση με απόφαση του προέδρου Xi Jinping έκλεισε πριν από δύο ημέρες δύο μεγάλα εργοστάσια στη περιοχή: της Foxconn αλλά και της Samsung Electronics με στόχο τη προστασία των εργαζομένων καθώς ο φόβος για μεγαλύτερη εξάπλωση του ιού είναι μεγάλος. Τα εργοστάσια της Samsung στη Κίνα εξασφαλίζουν αρκετά από τα υποσυστήματα των smartphones της ενώ η Foxconn έχει έναν από τους μεγαλύτερους πελάτες της που είναι η Apple και εκεί κατασκευάζονται όλα τα iPhone - ενώ φυσικά δεν είναι η μόνη εταιρία που κατασκευάζει εκεί τα προϊόντα της. Στην ίδια μοίρα βρίσκεται και η φαρμακευτική κυρίως εταιρία Johnson & Johnson.

 

Φυσικά όλα αυτά ενδέχεται να επηρεάσουν τη διεθνή οικονομία ειδικά όσο τα κρούσματα συνεχίσουν να αυξάνονται στη περιοχή της Κίνας και ειδικοί εκφέρουν ήδη τις απόψεις τους σε οικονομικά media ανά τον κόσμο. Τα εργοστάσια από την άλλη θα παραμείνουν κλειστά μέχρι και την επόμενη εβδομάδα, ενώ ενδέχεται ο χρόνος αυτός να πάρει παράταση μιας μέσα σε 3 ημέρες τα κρούσματα διπλασιάστηκαν.

 

 

 

foxconn_0.jpg.1aa5da5eb044fc5162216437ff48093b.jpg

 

 

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social: fb.jpgtwitter.jpginsta.jpgyt.png

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now