MetallicGR

Η ASUS θέλει να 'διώξει' τα bezels των οθονών σας

Recommended Posts

Το ROG Bezel-Free Kit θα εξαφανίσει - αλλά όχι μαγικά - τα bezels των οθονών σε multi monitor setups.

 

Αρκετές οθόνες τα τελευταία χρόνια ενσωματώνουν λεπτή σχεδίαση με μικρά bezels στις άκρες της οθόνης, όμως σε multi monitor setups με το ίδιο μοντέλο το πάχος παραμένει για πολλούς ένα σημαντικό πρόβλημα - κάτι το οποίο έρχεται να λύσει η πρόταση της ASUS, ROG Bezel-Free Kit που είναι universal που σημαίνει πως μπορεί να τοποθετηθεί σε αρκετές flat οθόνες με διαγώνιο έως και 27 ίντσες.

 

Η τεχνική είναι απλή και μέσω ειδικών 'φακών' που προσαρμόζονται υπό μια συγκεκριμένη γωνία επάνω στην οθόνη διαγράφουν μειώνοντας σε σημαντικό βαθμό τα bezels για να μη γίνονται αντιληπτά στον χρήστη κατά το gaming, ένας από τους λόγους που θα πάει κάποιος σε αντίστοιχο setup. Φυσικά αντίστοιχα φίλτρα υπάρχουν για χρόνια στις οθόνες των laptop αλλά και σε μερικές desktop, βοηθώντας έτσι στη καλύτερη διάθλαση του φωτός από το backlight στην επιφάνεια των pixel. Η ASUS αναφέρει πως τα bezels σε μια τέτοια οθόνη δε θα πρέπει να ξεπερνούν τα 13mm ενώ στη συσκευασία δίνεται και ειδικό μοιρογνωμόνιο για τη μέτρηση της κυρτότητας μεταξύ των οθονών αφού ίσως χρειαστεί να ρυθμίσουμε κατάλληλα τις οθόνες ούτως ώστε το εφέ να λειτουργήσει πιο αποδοτικά.

 

Την ίδια στιγμή η ASUS αναφέρει πως με το συγκεκριμένο εργαλείο, η φωτεινότητα στο σημείο θα δείχνει ελαφρώς μειωμένη, όμως είναι η καλύτερη 'μέση λύση' για καθηλωτικό gaming χωρίς το ενοχλητικό εμπόδιο των ορίων της οθόνης. Τέλος, για την ώρα δε δίνεται κάποια προτεινόμενη τιμή για το συγκεκριμένο, όμως το περιμένουμε άμεσα στην αγορά.

 

 

 

1357053541_bezellessrogtoolasus.jpg.3705af17fcd3c5b46a3a10fac10717b8.jpg

 

 

 

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social: fb.jpgtwitter.jpginsta.jpgyt.png

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now