stavros

Διαθέσιμη η Cloud Gaming υπηρεσία GeForce NOW της NVIDIA

Recommended Posts

Μετά από 2 χρόνια λειτουργίας σε Beta έκδοση, η NVIDIA μόλις χθες έθεσε σε πλήρη λειτουργία τη νέα Cloud Gaming υπηρεσία της GeForce NOW.

 

Το ενδιαφέρον της νέας gaming υπηρεσίας της NVIDIA είναι ότι ο κάτοχος ενός video game μπορεί να παίξει το παιχνίδι στο PC/Laptop/smartphone του, χρησιμοποιώντας ουσιαστικά το διαθέσιμο hardware των data centers της NVIDIA χωρίς ο ίδιος να διαθέτει κάποιο ισχυρό σύστημα, παρά μόνο μία αξιοπρεπή σύνδεση στο διαδίκτυο. Η υπηρεσία συνεργάζεται με τις γνωστές πλατφόρμες παιχνιδιών Steam, Uplay, Battle.net και Epic και υποστηρίζει ήδη παραπάνω από 1000 τίτλους, συμπεριλαμβανομένων και των free to play. Εδώ σημειώνουμε πως από την υπηρεσία απουσιάζουν σημαντικοί τίτλοι όπως τα GTA V και Red Dead Redemption 2. Έτσι, το μόνο που χρειάζεται είναι να δημιουργήσετε ένα account, να κατεβάσετε το σχετικό app και να συγχρονίσετε τα game libraries. Από εκεί και πέρα όταν θα θέλετε να παίξετε ένα παιχνίδι, η εκτέλεσή του θα γίνεται στο hardware της NVIDIA και αυτή θα σας στέλνει την εικόνα στην οθόνη σας μέσω του διαδικτύου (steaming). Απαραίτητα προϋπόθεση είναι να είστε κάτοχος του παιχνιδιού και να πληρείτε τις απαιτήσεις που θέτει η NVIDIA. Η εμπειρία χρήσης εξαρτάται από τη σύνδεσή σας. Έτσι, με μία σύνδεση στα 15Mbps μπορείτε να παίξετε σε ανάλυση 720p στα 60fps, ενώ με μία πιο γρήγορη σύνδεση στα 25Mbps σε ανάλυση 1080p στα 60fps. Σε περίπτωση χρήσης WiFi τότε θα χρειαστείτε 5GHz wireless router για καλύτερα αποτελέσματα.

 

 

1966373405_Screenshot(145).thumb.png.ceab7d24263f90543456fd3c564cf7b0.png

 

 

 

Η υπηρεσία λειτουργεί είτε δωρεάν, είτε με συνδρομή (Founders). Στο δωρεάν πακέτο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία για μία ώρα ασταμάτητα και μετά την παρέλευση του χρονικού διαστήματος θα αναγκαστείτε να εγκαταλείψετε το παιχνίδι και να μπείτε σε μια σειρά προτεραιότητας μέχρι να έρθουν τα επόμενα 60 λεπτά παιχνιδιού. Καθ' όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού σας θα εμφανίζεται σχετική ειδοποίηση για τον εναπομείναντα χρόνο, κάθε 10 λεπτά. Η Founders edition (συνδρομή) κοστίζει 5,49€/μήνα (για 12 μήνες) και σας παρέχει 6 ώρες ασταμάτητης χρήσης, χρήση Real Time Ray Tracing (RTX ON - για όσους τίτλους υποστηρίζουν το feature), καθώς και 3 επιπλέον μήνες δωρεάν χρήση. Μετά τις έξι ώρες, ο χρήστης μπαίνει επίσης σε σειρά προτεραιότητας, αλλά υποθέτουμε ότι σε αυτήν την περίπτωση υπερτερεί των χρηστών της δωρεάν υπηρεσίας.

 

 

GeForce_NOW_Game_Wall.thumb.jpg.f4d0af774ec1659cccb4feacb37d73f4.jpg

 

 

Σε σχετικό σύνδεσμο θα βρείτε τις απαιτήσεις της υπηρεσίας ανάλογα με τη συσκευή που χρησιμοποιείται (MacOS, Windows PC, Shield, Android). Ενδεικτικά αναφέρουμε τις απαιτήσεις για Windows PC:

  • CPU: Dual core x86-64 CPU στα 2.0GHz ή γρηγορότερο
  • RAM: 4GB
  • GPU: να υποστηρίζει τουλάχιστον DirectX 11,
    • NVIDIA GeForce 600 series ή νεότερη
    • AMD Radeon HD 3000 series ή νεότερη
    • Intel HD Graphics 2000 series ή νεότερη

 

 

Η υπηρεσία προς το παρόν είναι διαθέσιμη σε ΗΠΑ, Καναδά και κάποιες χώρες της Ευρώπης.

 

 

 Πηγή.

Βρείτε μας στα Social: fb.jpgtwitter.jpginsta.jpgyt.png

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now