MetallicGR

Μαύρες οθόνες 'ψάχνει' η AMD στους drivers της

Recommended Posts

Προβλήματα αναφέρονται με τους πρόσφατους drivers της AMD σε εξίσου σύγχρονο hardware - και η εταιρία τα ερευνά.

 

Οι display drivers της AMD είναι κεντρικό θέμα συζήτησης σε κάθε νέο λανσάρισμα από την εταιρία όμως εδώ και μερικές εβδομάδες - ιδίως μετά τη κυκλοφορία της RX 5600 XT την οποία δοκιμάσαμε και στο HwBox, αρκετοί είναι αυτοί που αναφέρονται σε ένα σημαντικό πρόβλημα, μεταξύ πολλών ακόμη. Η μαύρη οθόνη που συναντούν οι χρήστες κατά την εγκατάσταση του driver ή κατά τη διάρκεια του gaming είναι ένα σοβαρό πρόβλημα που αυτή τη στιγμή εξετάζει η AMD και αφορά αρκετές γενιές καρτών γραφικών, από τις πιο πρόσφατες Radeon RX 5000 Series μέχρι και τις παλιότερες RX 480 του 2016.

 

Αντίστοιχα posts έχουν εμφανιστεί και στη κοινότητα της εταιρίας στο Reddit και εκεί θα βρούμε πλήθος συστημάτων, τόσο με Intel CPU όσο και με AMD CPUs όπου παρουσιάζονται τα ίδια συμπτώματα, ωστόσο κάποιοι έχουν βρει τρόπο να διορθώσουν το πρόβλημα πηγαίνοντας σε παλιότερη έκδοση του driver, πριν τον 20.x.x που κυκλοφόρησε φέτος, με τις πιο πρόσφατες κάρτες της εταιρίας.

 

Η AMD απάντησε με σχετική δήλωση που φαίνεται παρακάτω:
Stability of our drivers is a key priority for our software team. They are monitoring forum discussions closely, including the black screen and other issues users are reporting, and we are actively identifying and working on fixes. As soon as we have more information to share, we will let you know. We encourage users to report issues they are experiencing here [http://amd.com/report] so that our team can investigate.

 

 

 

AMD-Radeon-Feature-640x353.jpg.10045ab2cf5807489c1e2b0526e9a7e1.jpg

 

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social: fb.jpgtwitter.jpginsta.jpgyt.png

  • Sad 1
Link to comment
Share on other sites

Είναι απαράδεκτο να έχουν τέτοια προβλήματα, ειδικά 6 μήνες μετά την κυκλοφορία των πρώτων Navi. Δεν μπορείς έτσι να χτίσεις αξιοπιστία στην μάρκα σου και πραγματικά καλά κάνουν όσοι τις επιστρέφουν και πηγαίνουν σε Nvidia.  

Link to comment
Share on other sites

Πρέπει να διορθώνουν όλα τα προβλήματα τους και να κάνουν καλύτερη αξιολόγηση των drivers τους πριν να τους βγάλουν!

Να πω όμως την αμαρτία μου, έχω να δω black screen κλπ από το 2018 στο μηχάνημα μου και η πραγματικότητα είναι ότι δεν ξηλώνω ποτέ τον προηγούμενο driver, παρά περνάω από πάνω τον τελευταίο πάντα.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Σε όσα reviews έκανα από AMD προϊόντα από το καλοκαίρι του 2019 μέχρι και σήμερα, να πω ότι ούτε και εμένα μου έχει τύχει κάτι παρόμοιο... σε φάση να διακόψω το game μου για αυτό.

 

Ειδικά στη περίπτωση των καρτών γραφικών έκατσα και έπαιξα για αρκετό διάστημα τόσο σε προσωπικό σύστημα όσο και του review με beta, pre-release και stable drivers αργότερα για να εντοπίσω θέματα. Θυμάμαι να αναφέρω τα πρώτα προβλήματα και στη πρώτη παρουσίαση των καρτών. Τα προβλήματα τότε είχαν να κάνουν με πράσινα-corrupted graphics μόλις κάνω hover με το ποντίκι πάνω από κουμπιά και drop down menus, ακόμα και στο desktop αλλά τίποτα που να επηρεάσει το gaming. Ακόμα κι έτσι η AMD είναι αισθητά πίσω στο κομμάτι των drivers από την NVIDIA, που και αυτή έχει αρκετά προβλήματα, όχι τόσο έντονα όμως.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now