MetallicGR

Ανήσυχη η NVIDIA για τις πωλήσεις της λόγω Κορονοιού

Recommended Posts

Αρκετά σημαντικές ενδέχεται να είναι οι επιπτώσεις του πιο πρόσφατου είδους κορονοιού στις πωλήσεις των καρτών γραφικών της NVIDIA.

 

Φρένο θα μπει στη συνεχόμενα ανοδική πορεία της NVIDIA μιας και οι επιπτώσεις του κορονοιού στη βιομηχανία είναι αρκετά σημαντικές επηρεάζοντας τη κατασκευή διάφορων υποσυστημάτων και ημιαγωγών σε εργοστάσια της Κίνας. Για τη κατασκευή των καρτών γραφικών η NVIDIA χρησιμοποιεί εργοστάσια στη Κίνα ωστόσο οι πυρήνες της 'φωτογραφίζονται' στη Ταϊβάν, στα εργοστάσια της γνωστής TSMC, έχοντας και μερικά στη Ν. Κορέα με τη βοήθεια της Samsung.

 

Από τα πρόσφατα οικονομικά αποτελέσματα της NVIDIA η εταιρία ευελπιστούσε να ξεπεράσει τα 3 δις δολάρια κατά 100 εκατομμύρια δολάρια ακαθάριστων εσόδων για το 1ο τρίμηνο του 2020, ωστόσο με τις επιπτώσεις του κορονοιού να φαίνονται ήδη στα κεντρικά της το εκτιμώμενο ποσό έχει πέσει κοντά στα 3 δις δολάρια. Συνολικά, η εταιρία εμφάνισε πτώση από το 2018 στο 2019 και αυτό λόγω του μεγάλου κύκλου ζωής των GPUs της, όπου μαζί με τη μικρή αποδοχή του ray tracing έκαναν αρκετούς να παραμείνουν στις high end κάρτες της προηγούμενης γενιάς. Αυτό βέβαια δε δείχνει να απειλεί τη κυριαρχία της εταιρίας στον χώρο των GPUs αυτή τη στιγμή, την ίδια ώρα που εκτείνεται ταυτόχρονα σε άλλους τομείς όπως του AI και του High Performance Computing όπως δήλωσε στα πιο πρόσφατα οικονομικά αποτελέσματά ο CEO και συν-ιδρυτής της Jensen Huang.

 

 

 

2020-02-14-image-8.jpg.5c6ad9f5cde78d902ab29f9603e3ad91.jpg

 

 

 

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social: fb.jpgtwitter.jpginsta.jpgyt.png

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now