MetallicGR

ARM CPUs ίσως βάλει στα επόμενα Mac η Apple

Recommended Posts

Αναλυτής πιστεύει πως η Apple θα βάλει στους μελλοντικούς Mac της ARM επεξεργαστές οι οποίοι κερδίζουν συνεχώς έδαφος στην αγορά των smartphones.

 

Πιο ειδικά η αναφορά μας έρχεται από τον αναλυτή Ming-Chi Kuo, που ούκ ολίγες φορές έχει προβλέψει αρκετές μελλοντικές κινήσεις της Apple στο χώρο είτε των smartphones είτε των φορητών υπολογιστών της και αφορά την επιλογή επεξεργαστών για τις επόμενες γενιές Mac. Οι νέες αρχιτεκτονικές της ARM δείχνουν όλο και πιο δελεαστικές από πλευράς επιδόσεων και ήδη από τη γενιά του Snapdragon 845 έχουμε δει αρκετά σημαντικά βήματα για να έρθει αυτή η οικογένεια επεξεργαστών ακόμα και σε φορητούς υπολογιστές.

 

Πληροφορίες μεταφέρουν πως η Apple αρχικά ίσως μεταβεί στην ARM αρχιτεκτονική αλλά σε μικρό αριθμό συστημάτων αφήνοντας στην άκρη την Intel, ενώ αυτή η κίνηση λέγεται ότι θα γινόταν κάποια στιγμή μέσα στο τρέχον έτος, ωστόσο υπάρχει πιθανότητα η Apple να μην ήταν ευχαριστημένη με τις επιδόσεις των μοντέλων στα 7nm οπότε ίσως καθυστερήσει το rollout των συστημάτων.

 

Ένας ακόμη λόγος που συνεισφέρει στη καθυστέρηση είναι και οι τροποποιήσεις που θα πρέπει να γίνουν στο λογισμικό με σημαντικότερο το porting σημαντικών εφαρμογών από το macOS, κάτι που η Apple έκανε εύκολο για τους developers με την είσοδο του Catalyst όσον αφορά το port των εφαρμογών του iPad στο macOS.

 

 

 

tKzh8R9MATFfdTBnezR5Kf-650-80.jpg.8379ffb7091adb8bbcc1af6c34450e40.jpg

 

 

 

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social: fb.jpgtwitter.jpginsta.jpgyt.png

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now