MetallicGR

Συρρίκνωση της αγοράς του PC λένε προβλέψεις

Recommended Posts

Η συνεχώς αυξανόμενη χρήση άλλων αγορών όπως των smartphones δείχνουν να πληγώνουν σημαντικά τις πωλήσεις PC με τη κατάσταση να γίνεται πιο δύσκολη.

 

Η κατάσταση δείχνει να επηρεάζεται προς το χειρότερο και με τη πρόσφατη έξαρση του νεότερου κορονοιού που εμφανίστηκε τον Δεκέμβριο στη περιοχή της Κίνας, όπου κατασκευάζεται το μεγαλύτερο μέρος των υποσυστημάτων του υπολογιστή μας. Οι αναλυτές του Canalys πιστεύουν πως η πτώση των πωλήσεων θα συνεχιστεί και μέσα στο έτος και ίσως φτάσει το 3.4%, στη καλύτερη περίπτωση.

 

Σημαντικοί παράγοντες που επηρεάζουν αυτή την αγορά είναι το μικρό ενδιαφέρον των χρηστών στο hardware που κυκλοφορεί τους τελευταίους μήνες κυρίως στις δύο σημαντικές αγορές, των επεξεργαστών και των καρτών γραφικών - αγορές που κατέχουν για χρόνια τρεις μεγάλες αμερικάνικες εταιρίες, Intel, NVIDIA και AMD. Το περιορισμένο ενδιαφέρον είναι και ο παλιότερος λόγος που βλέπουμε τις χαμηλές πωλήσεις στο κομμάτι των PC.

 

Οι προβλέψεις δείχνουν πως η κατάσταση ίσως βελτιωθεί ελαφρά μέχρι το καλοκαίρι κυρίως όταν βρεθεί μια λύση στο νεότερο πρόβλημα που είναι ο κορονοιός στη περιοχή της Κίνας από τον Δεκέμβριο. Στη περίπτωση που δε βρεθεί η λύση που θα σώσει τις ζωές εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων και ο κίνδυνος παραμένει υψηλός τότε οι πωλήσεις PC θα πέσουν ακόμη περισσότερο στο 8.8%. Η συρρίκνωση παρατηρείται έντονα τα τελευταία χρόνια ειδικά μετά τη μεταπήδηση αρκετών σε φορητές συσκευές όπως smartphones για ανάγκες όπως το gaming, ειδικά όταν μπορούν να προσφέρουν μια καθηλωτική εμπειρία παντού. Αντίθετα, πράγματα που θα τονώσουν τις πωλήσεις θα είναι σίγουρα η κυκλοφορία των επερχόμενων καρτών γραφικών και επεξεργαστών από τις NVIDIA και AMD/Intel αντίστοιχα, ενώ οι ίδιες προβλέψεις μιλούν για ραγδαία αύξηση μέσα στο 2021 όταν αναμένεται να σταθεροποιηθεί η αγορά του PC σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

 

501381551_pcshipments.jpg.fdd09894d03ff3fedf85daf507a8c093.jpg

 

 

 

 

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social: fb.jpgtwitter.jpginsta.jpgyt.png

Link to comment
Share on other sites

Κοίτα να δεις που μέχρι το 2021 η Intel θα έχει εξομαλύνει την παραγωγή/ζήτηση (για την οποία είχαν παράπονα οι ΟΕΜ), ενώ μέχρι τότε θα έχει βγάλει και νέα τσιπάκια.

 

Κατασκευάστηκε εμβόλιο και εστάλη στις Αμερικανικές υπηρεσίες για περαιτέρω έλεγχο και έγκριση, αλλά στην αγορά θα το δούμε μετά από ένα έτος. Ωστόσο η έξαρσή του θα μειωθεί με την πάροδο του χρόνου και τα προληπτικά μέτρα.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now