MetallicGR

Φέτος ο ταχύτερος κβαντικός υπολογιστής από τη Honeywell

Recommended Posts

Η εταιρία θέλει να μας δείξει ένα σύστημα που όμοιό του δεν υπάρχει στον χώρο για την ώρα.

 

Παρά το γεγονός ότι αρκετοί επιστήμονες δε θεωρούν ότι οι κβαντικοί υπολογιστές θα μπορέσουν να μεταβούν στο πρακτικό στάδιο η Honeywell μαζί με κάποιες ακόμα επιφανείς εταιρίες όπως η IBM και η Google έχουν στα σκαριά είτε λειτουργικά πρωτότυπα είτε ετοιμάζονται να αποκαλύψουν συστήματα που πλησιάζουν σε μια πιο τελειοποιημένη μορφή όπως στη περίπτωση της πρώτης, κάτι που αναμένεται να γίνει μέχρι τα μέσα του έτους.

 

Η Honeywell αναφέρει ότι έχει συγκεντρώσει περισσότερους από 100 μηχανικούς, επιστήμονες και προγραμματιστές οι οποίοι εργάζονται πυρετωδώς επάνω στον κβαντικό υπολογιστή της, ενώ με το ρυθμό ανάπτυξης που προχωράει πιστεύει πως οι επιδόσεις θα αυξηθούν δραματικά τα επόμενα πέντε χρόνια. Αυτό που κάνει τον συγκεκριμένο υπολογιστή μοναδικό είναι η 'κβαντική χωρητικότητα', όπως χαρακτηριστικά ονομάζεται η οποία θα βρίσκεται στο '64', το διπλάσιο απ' ότι αυτή τη στιγμή οι ανταγωνιστές της, κοιτάζοντας φυσικά τις μεγάλες εταιρίες που έχουν παρουσιάσει αντίστοιχα σχέδια. Επιπλέον, η εταιρία έχει ήδη συνάψει συνεργασία με τη Microsoft για χρήση του συστήματος στις υπηρεσίες Azure Quantum. Παράλληλα η εταιρία ξεκίνησε συνεργασία και με άλλες υπηρεσίες όπως την επενδυτική τράπεζα JPMorgan Chase που βλέπει αρκετό μέλλον σε αυτή τη τεχνολογία.

 

Περισσότερα για την ανάπτυξη του κβαντικού υπολογιστή μπορείτε να διαβάσετε στο επίσημο press release, ενώ για όσους θέλουν πιο μεγάλη ανάλυση μπορούν να διαβάσουν το επιστημονικό έγγραφο που διέθεσε η Honeywell μέσα στο site της.

 

 

 

2020-03-03-image-9.jpg.832c78a4c5b078c3b7353a744ac9d18e.jpg

 

 

 

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social: fb.jpgtwitter.jpginsta.jpgyt.png

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now