MetallicGR

AMD RDNA 2: 50% ταχύτερη στην ίδια κατανάλωση

Recommended Posts

Από τα πράγματα που είδαμε με μεγάλο ενδιαφέρον στο χθεσινό Financial Analyst Day της AMD είναι και η επόμενη γενιά των καρτών γραφικών.

 

Η RDNA 2 θα έρθει να συμπληρώσει τις τωρινές GPUs της εταιρίας χαρίζοντας τουλάχιστον ένα ακόμα μοντέλο αυτή τη φορά για τη high end αγορά ενώ βρίσκεται στο roadmap της εταιρίας ήδη από πέρυσι, όταν είδαμε τις RX 5700 Series να βγαίνουν στην αγορά. Πριν δούμε αναλυτικότερα τι εστί RDNA 2 αξίζει να πούμε πως φέτος βλέπουμε τον διαχωρισμό των σχεδίων που κυκλοφορούν για τη gaming αγορά από αυτή που προορίζεται για compute και την επαγγελματική αγορά προϊόντων.

 

Εκτός αυτού έχουμε λίγα περισσότερα στοιχεία για το τι θα βρίσκεται στο εσωτερικό των νέων καρτών που θα εμφανιστούν μέσα στο έτος και φυσικά η ίδια σχεδίαση θα βρίσκεται στο εσωτερικό των next gen κονσολών από την Microsoft και τη Sony. Μια βασική προσθήκη έναντι της τωρινής γενιάς είναι το ray tracing, αυτή τη φορά σε hardware επίπεδο που θα επιταχύνει αντίστοιχες διαδικασίες - οπότε αφού θα δούμε την είσοδό του στις κονσόλες, ελπίζουμε σε επέκταση σε πιο πολλούς τίτλους στη πλατφόρμα του PC, κάτι που δεν έγινε με τον ίδιο ρυθμό εάν κοιτάξουμε τις ίδιες λύσεις των ανταγωνιστών. Το δεύτερο μεγάλο χαρακτηριστικό είναι οι επιδόσεις που διπλασιάζονται στην ίδια κατανάλωση. Όταν κοιτούσαμε τη πρώτη RDNA γενιά είδαμε αντίστοιχη αύξηση όσον αφορά τη τελευταία GCN αρχιτεκτονική της AMD και τώρα, η εταιρία έχει μπει σε τροχιά περαιτέρω βελτίωσης. Η βελτίωση προέρχεται σε μεγάλο βαθμό από τις μικροαλλαγές στην αρχιτεκτονική καθώς υπενθυμίζεται ότι η RDNA 2 θα κατασκευάζεται στην ίδια μέθοδο ολοκλήρωσης με την τωρινή RDNA που βρίσκεται στο εσωτερικό των RX 5700 Series, με λίγες μόνο βελτιώσεις που θα παίξουν μικρότερο ρόλο στις τελικές επιδόσεις.

 

Γενικότερα, η AMD δεν ανέφερε συγκεκριμένους αριθμούς από τις επιδόσεις των νέων καρτών γραφικών αφήνοντας αυτή τη κουβέντα για αργότερα αλλά με τα όσα έχουμε δει, φαίνεται πως προετοιμάζει το έδαφος για την είσοδο στη high end αγορά των καρτών γραφικών όπου παρά το γεγονός ότι απευθύνεται σε λίγους, είναι ένα σημαντικό στοιχείο που θα βοηθήσει και στις πωλήσεις των πιο προσιτών μοντέλων της.

 

 

 

Navi_Features.jpg.802fbe11bd92c6324b2edf998450967c.jpg

 

 

Navi_Gen_PPW.jpg.32c8e30a0c9b3bf40ff0fa0313a5bf16.jpg

 

 

Navi2x_PPW.jpg.9c03d10938682a0768f60673f71bd31f.jpg

 

Navi2x_Roadmap_Master.jpg.fef4814202b6d246fc347c1c76d929fd.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social: fb.jpgtwitter.jpginsta.jpgyt.png

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now