MetallicGR

Χωρίς ολοκληρωμένο fix η νεότερη τρύπα ασφαλείας στα CPUs της Intel

Recommended Posts

Η Intel βρίσκεται και πάλι σε δύσκολη θέση σύμφωνα με ερευνητές της Positive Technologies που βρίσκεται στη καρδιά της Converged Security and Management Engine (CSME).

 

Η συγκεκριμένη ευπάθεια όπως αναφέρεται βρίσκεται σε πλήθος επεξεργαστών και επηρεάζει αρκετά μοντέλα επεξεργαστών αφού είναι δεκάδες τα μοντέλα που ενσωματώνουν αυτή τη μονάδα στο εσωτερικό. Η Converged Security and Management Engine είναι μια μηχανή ασφαλείας που τρέχει στους επεξεργαστές της Intel φροντίζοντας την ασφάλεια των εφαρμογών που τρέχουν στη πλατφόρμα και όπως αναφέρει η εταιρία, το πρόβλημα επηρεάζει όλους τους επεξεργαστές 6ης γενιάς και έπειτα όπως και μερικούς Xeon για τη consumer κατηγορία ενώ σημειώνεται ότι το Ice Point chipset, πιθανόν αυτό της 10ης γενιάς επεξεργαστών τελικά δε θα επηρεάζεται, ωστόσο στους επεξεργαστές θα υπάρχουν αρκετές ευπάθειες που έχουν ανακαλυφθεί εδώ και καιρό.

 

Το πρόβλημα είναι αρκετά δύσκολο να αξιοποιηθεί από κάποιον με κακές προθέσεις για να βλάψει ένα σύστημα (χρειάζεται και φυσική επαφή στο μηχάνημα) αλλά το χειρότερο σε αυτή τη περίπτωση είναι πως ενδέχεται να μη δούμε κάποιο fix από τους OEMs, αφού το πρόβλημα βρίσκεται στο τόσο σε hardware επίπεδο όσο και στη boot ROM του συστήματος, οπότε το software fix θα περιορίσει στο μισό το πρόβλημα και δε θα το διορθώσει πλήρως.

 

 

 

06060603675l.jpg.fd3dada941778a67a5eb1dedd6864b29.jpg

 

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social: fb.jpgtwitter.jpginsta.jpgyt.png

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

On 3/9/2020 at 11:34 AM, stavros said:

Αλήθεια, πόσα vulnerabilities έχει ?

 Δες εδώ μια εξαιρετικά εκτενή τεκμηρίωση και εδώ που Intel αναγράφει στην ιστοσελίδα ασφαλείας της.

Αυτά δεν ειναι hardware. Χιλιοτρύπητο λαγήνι είναι..😋

 

  • Haha 2
Link to comment
Share on other sites

(είχα καιρό να ακούσω τη λέξη λαγήνι) :hehe:

 

Πάντως ας το πούμε πάλι. Ο απλός χρήστης δε θα επηρεαστεί ίσως ποτέ από τα κενά ασφαλείας στα μοντέρνα CPUs των δύο μεγάλων - και το 'ίσως' μπαίνει με αρκετή επιφύλαξη. 😛

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now