Erevos

Help για thermal pads σε rtx 2070 windforce

Recommended Posts

Kalispera sas... Tha ithela voithia sxetika mebta pads tis kartas opos lew kai ston titlo.... Epita apo katharismo tis kartas kai antikatastasi pastas kai pads , afta pou xrisimopoihsa (ta pads ennow) kanane tin karta na doulevei full ipsila temps.... Aferontas ta pads kai doulevontas tin me mono pasta h karta epanilthe sta fisiologika tis.... Fisika tha ithela na valw kainourgia kala pads gia megisti apodosi psiksis. Edo einai kai h voithia pou thelw. Mporei kapoios pou gnorizei kala na mou pei poia einai to paxos ton pads (exei 2 diaforetika noumera se paxos pads ) kai poia pads protinete na valw ( pio tipo pads ) 

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, αρχικά γράφε με ελληνικα να νιώθουμε τι λες.

 

Υπάρχει standard μέγεθος για κάθε σημείο της κάρτας. Αρκετοί κατασκευαστές παίζουν με μισό χιλιοστό ή και ένα χιλιοστό. Για μένα μέτρα το πάχος αυτών που θέλεις και ψάξε για παχύτερο ή λεπτότερο, ανάλογα με το τι θέλεις να πετύχεις. Εάν στα τωρινά σου δε βλέπεις να ασκούν μεγάλη πίεση (δεν διαγράφεται το component που ψύχεις δηλαδή σωστά επάνω) τότε πιθανόν να χρειάζεσαι μεγαλύτερο πάχος για να δεις διαφορά και στις θερμοκρασίες σου.

 

Επίσης κάποια pads μπορούν να μπουν το ένα πάνω στο άλλο, εάν οι καιροί είναι δύσκολοι :P

 

Καλά Pads έχει και η TG https://www.thermal-grizzly.com/produkte/6-minus-pad

Link to comment
Share on other sites

Αρχικά ευχαριστώ για την απάντηση και συγνώμη για τα greeklish... Η κάρτα αυτή την στιγμή όπως προείπα δουλεύει χωρίς thermal pads... Οι θερμοκρασίες που έχω είναι σχετικά καλές αλλά θέλω να βάλω ξανά thermal pads και δεν ξέρω πως να τα μετρήσω από την στιγμή που δεν έχω άλλα. Αν μπορεί κάποιος να μου πει ακριβώς τα κατάλληλα νούμερα για καλύτερη εφαρμογή και απόδοση ψύξης θα ήμουν ευγνώμων.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Γράψε μου το part number της GPU σου για να τη κοιτάξω. Είναι της μορφής GV-N2070WF3-8GC.

 

Τις αυξημένες θερμοκρασίες επίσης τις βλέπεις στον πυρήνα; Ή στο εκάστοτε υποσύστημα; Μνήμη πχ ή VRM; 1mm ίσως και 1.5mm είναι τα συνήθη νούμερα που παίζουν. Δοκίμασε κάποιο από αυτά για αρχή αλλιώς όπως σου είπα μπορείς να βάλεις και δύο φύλλα 0.5mm για να 'φτιάξεις' ένα 1mm. Δεν έχεις κρατήσει φαντάζομαι κανένα από τα παλιά για να δοκιμάσεις σωστά;

Link to comment
Share on other sites

Το part number είναι αυτό ακριβώς που έγραψες... Δοκίμασα και έβαλα 1μμ και σε 2 component 1.5μμ . Βέβαια με αυτά η κάρτα ανεβάζει θερμοκρασία στο τέρμα και τα φαν τρελενονται. Τα pads  όμως απλά έκαναν επαφή δεν είχαν σχηματίσει σε βάθος όπως μου είπες το σχήμα των component. Από ότι κατάλαβα θα πρέπει να βάλω όπου έβαλα 1μμ σε 1.5μμ και όπου έβαλα 1.5μμ να βάλω 2μμ

Link to comment
Share on other sites

Μπορεί χρειάζεσαι παραπάνω πάχος ναι. Δείξε μου ένα screenshot ή πες μου σε ποιο σημείο βλέπεις υψηλές θερμοκρασίες. Πυρήνα, μνήμες ή VRM;

 

Δες επίσης τις δύο SUPER που δοκιμάσαμε πρόσφατα, η 2070 είναι κοντά κατασκευαστικά και μπορείς να δεις λίγο τα pads που μάλλον δείχνουν να είναι παραπάνω από 1.5mm.

Link to comment
Share on other sites

Τις θερμοκρασίες πριν δεν τις είχα δει. Κρίνοντας από το γεγονός ότι έπαιζα τάπα βαριά παιχνίδια και τα ανεμιστηράκια δεν δούλευαν σχεδόν καθόλου, και μετά την αλλαγή δούλευαν τέρμα σαν τουρμπίνα και δεν είχα εικόνα δεν έκανε boot , από εκεί το κατάλαβα.... Τώρα που την δουλεύω την κάρτα χωρίς pads μόνο με πάστα η κάρτα δουλεύει φυσιολογικά. Μέσα σε παιχνίδια έχω 70-75 βαθμούς και τα ανεμιστηράκια δουλεύουν χαμηλά ηρεμα. Το έχω δλδ και το βλέπω από το πρόγραμμα της κάρτας. Τώρα θα βάλω και το hwinfo να σου κάνω ένα ποστ να δεις και γενικά πυρήνες και όλα με ανοικτό παιχνίδι.

 

Απλά να ξαναβάλω pads θέλω σωστά όπως πρέπει. Ξέρω ότι δεν έχω πρόβλημα για την ώρα αλλά καλό είναι να βάλω

Edited by Erevos
Link to comment
Share on other sites

Μάλιστα. Πρέπει να βάλεις γιατί κάποια σημεία της κάρτας, ειδικά στα VRM, θα υπερθερμανθούν πολύ ακόμα και όταν κάθεσαι στο desktop αφού μάλλον δεν ακουμπάνε καθόλου!

Link to comment
Share on other sites

Το γνωρίζω και για αυτό ζήτησα βοήθεια γιατί η gigabyte δεν μου λέει info.. λοιπόν ανοίγω παιχνίδι και σε 10 λεπτά θα ανεβάσω screen 

Link to comment
Share on other sites

Όλα καλά με τον πυρήνa (λογικό αφού μόνο πάστα βάζεις εκεί), αλλά δε βλέπω τις θερμοκρασίες για τα VRM πουθενά οπότε δε μπορώ να ξέρω τι παίζει με αυτά όσο είσαι σε load. Μόνο με την αφή μπορείς να καταλάβεις αλλά υπό κανονικές συνθήκες το χέρι σου δε φτάνει. 

Link to comment
Share on other sites

Τέλος πάντων όπως και να έχει ΠΡΕΠΕΙ να μπούν pads οπότε τι πιστεύεις ότι είναι καλύτερο να βάλω? τι είδος pad, τι πάχος pad και τι brand ? Να βάλω 2mm σε όλα και στα δύο μέροι που θέλει πιο μεγάλο πάχος 2.5mm silicone pads ?

Link to comment
Share on other sites

Ναι βρε, πρέπει να μπουν. Ξαναρωτάω, τα παλιά τι τα κανες; Για να δεις το πάχος τους!

 

Πάρε ότι θεωρείς από τις μέχρι τώρα δοκιμές σου ότι θα κάνει. Ας είναι κ πιο παχύ, με τη πίεση θα 'κάτσει' σωστά. 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now