MetallicGR

Η Seasonic μας δείχνει ίσως το μέλλον των τροφοδοτικών

Recommended Posts

Σε μια ασυνήθιστη αποκάλυψη της Seasonic, μας δείχνει το νέο SSR-750FA Connect, ένα modular τροφοδοτικό.

 

Η συγκεκριμένη μονάδα φαινομενικά δε διαφέρει από πλευράς διαστάσεων από ένα τυπικό τροφοδοτικό της αγοράς ωστόσο αυτό που αλλάζει είναι ο τρόπος σύνδεσης με το υπόλοιπο σύστημα, κάτι που η Seasonic είχε δείξει και στο παρελθόν αλλά δεν έβρισκε τη κατάλληλη ευκαιρία να κυκλοφορήσει. Το modular τροφοδοτικό SSR-750FA Connect έχει ισχύ 750 Watt και καλύπτεται από τη πιστοποίηση 80 Plus Gold έχοντας μαζί και υβριδικό ανεμιστήρα που ξεκινά μόνο όταν το load και η θερμοκρασία της μονάδας ξεπεράσυν το όριο του 40%.

 

Εκεί που ξεχωρίζει είναι στη ύπαρξη ενός επιπλέον module - προέκτασης η οποία ενσωματώνει όλες τις συνδέσεις τροφοδοσίας των συσκευών του hardware μας έτσι ώστε να τη τοποθετήσουμε σε εμφανές σημείο μέσα στο κουτί μας, κάτι που θα κάνει τη σύνδεση των καλωδίων αρκετά πιο εύκολη υπόθεση. Το τροφοδοτικό θα έρχεται επίσης με 10ετή εγγύηση πράγμα θετικό μιας και δεν αναβαθμίζουμε αρκετά συχνά αυτό το κομμάτι του υπολογιστή μας αλλά, για την ώρα η εταιρία δεν αναφέρει την επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας του αλλά ούτε και τη προτεινόμενη τιμή του στην αγορά.

 

 

 

00Psqm3f89GaYPXOd4wING9-1.fit_scale.size_1285x722.v1583409260.jpg.aef1a4ad8fd4ca9bce63be6bfe670dc9.jpg

 

 

connect-fan-grill.jpg.4458d61b7271f7217cc0e6fffb43bd71.jpg

 

connect-connector-plate-leveled.jpg.962245a8aa5189caa2b8c0df0aca7294.jpg

 

 

 

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social: fb.jpgtwitter.jpginsta.jpgyt.png

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι άσχημη ιδέα. Το module λίγο μεγάλο μου κάνει και έτσι δεν χωράει σε ITΧ κουτιά με τίποτα.

 

Γενικά όμως νομίζω πιο ενδιαφέρον θα είχαν τροφοδοτικά με διαφορετικό form factor. Όπως έχουν κάνει για μερικά SFF κουτιά. Παράδειγμα το HDplex 400 για το S4 κουτί ή λεπτά server 1U psu για desktop κουτιά. Τροφοδοτικό σε form factor 240 radiator με fans ή με form factor 3 slot GPU κάρτας και να το βάλεις σε σημείο που θα έβαζες vertical GPU. Γενικά νομίζω πιο flat PSU (μεγάλα με μήκος πλάτος, αλλά μικρά σε πάχος) πίσω από μητρικές κάρτες είναι καλή ιδέα.

 

Επίσης ενδιαφέρον ιδέα είναι τα κρυμμένα connectors στις πλακέτες, αλλαγή από την μεριά του hardware και όχι από την μεριά του τροφοδοτικού. Τύπου motherboard με low profile connectors στην πίσω μεριά (όπως έχουν μερικές μητρικές m.2 nvme connectors στην πίσω πλευρά) και adapter με καλώδια σε κλασσικά connectors, ώστε το 8pin και το 24 pin να τα συνδέεις από την πίσω πλευρά με πρόσβαση από το cpu cooler cut out.

Link to comment
Share on other sites

Πολύ καλή και πρωτότυπη ιδέα από την Seasonic. Δεν περίμενα κατι λιγότερο από την εταιρία. Δείχνει αρκετά μπροστά θα έλεγα. Θα ήθελα όμως να δω και ένα σύστημα με το συγκεκριμένο. Η ερώτηση είναι, που ακριβώς θα εφαρμόζει το Module:hmmm:

Link to comment
Share on other sites

Σαν απλή επέκταση δεν το καταλαβαίνω. Αν ήταν σαν επιπλέον τροφοδοτικό για διπλά συστήματα θα ήταν πιο λογικό κατ' εμέ.

Edited by Spirosssss
typo
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Spirosssss said:

Σαν απλή επέκταση δεν το καταλαβαίνω. Αν ήταν σαν επιπλέον τροφοδοτικό για διπλά συστήματα θα ήταν πιο λογικό κατ' εμέ.

Η διαφορά νομίζω πως είναι ότι επεκτείνει ολες τις τροφοδοσίες μαζί, και από εκεί μπορείς να να πεις μικρού μήκους επεκτάσεις. το module λογικά μπορεί να εφαρμοστεί ακόμα και στο μπρος μέρος της μητρικής και να διατηρείς την πλάτη καθαρή.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now