MetallicGR

Η nextgen NVIDIA GPU 40% ταχύτερη από την RTX 2080 Ti

Recommended Posts

Αν και περισσότερα στοιχεία για τη κάρτα πιθανόν να μάθουμε σύντομα, το νεότερο leak μας δείχνει κάποιες από τις επιδόσεις της.

 

Η next gen κάρτα γραφικών Ampere της NVIDIA ίσως βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ στην επίσημη αποκάλυψή της σύμφωνα με φήμες που δημοσιοποίησαν τις ποσοστιαίες διαφορές του μεγαλύτερου chip της εταιρίας. Το 'μεγάλο' chip της NVIDIA θα ενσωματώνει 5376 CUDA cores και θα επικοινωνεί με 12GB μνήμης εύρους 384-bit τύπου GDDR6 κάτι που ναι μεν δεν αναφέρεται, αλλά είναι λογικό να το υποθέσουμε οπότε με πρόχειρους υπολογισμούς το bandwidth θα βρίσκεται για άλλη μια γενιά πάνω από τα 700GB/s.

 

Η πηγή αποκαλύπτει επίσης και άλλες GPUs του lineup από την επόμενη γενιά με τις κωδικές ονομασίες των πυρήνων και έτσι οι GA103 και GA104 θα ολοκληρώσουν τη high end κατηγορία παρέα με τον μεγάλο GA102 που θα μπει στις μεγάλες Ti κάρτες όπως και στις TITAN υλοποιήσεις της 'πράσινης'. Το ενδιαφέρον εδώ είναι πως από τη GA104 των 3072 πυρήνων μέχρι την αμέσως επόμενη GA106 προκύπτει ένα μεγάλο 'κενό' και εδώ ίσως αξίζει να αναφέρουμε και τη νεότερη φήμη που κυκλοφορεί και θέλει την NVIDIA να λανσάρει ξανά την RTX 2060 αλλά αυτή τη φορά με μνήμη 8GB έναντι 6GB του αρχικού σχεδίου, κρατώντας και κάποιες από τις SUPER που κυκλοφορούν ήδη για να συμπληρώσουν το τρέχον lineup των προϊόντων. Η παραπάνω διαρροή μας λέει επίσης πως η μεγάλη GPU της Ampere αρχιτεκτονικής θα είναι μέχρι και 40% ταχύτερη από τη τωρινή ταχύτερη της gaming αγοράς, RTX 2080 Ti ενώ λέγεται ότι το SLI θα είναι διαθέσιμο μόνο σε αυτή την υλοποίηση και όχι στις μικρότερες.  

 

Σημαντικό επίσης στοιχείο είναι τα 10nm της Samsung σαν μέθοδο ολοκλήρωσης, κάτι που εάν ισχύει θα έχουμε να κάνουμε με το μεγαλύτερο chip που έχει κατασκευάσει η κορεάτικη εταιρία για την NVIDIA, αλλά και γενικότερα. Υπενθυμίζεται ότι η Samsung έχει 'πειραματιστεί' και στο παρελθόν με μεγάλου συγκριτικά  με των κινητών TDP chips όπως αυτό της GTX 1050 το μακρινό 2016, οπότε πλέον έχει αρκετή τεχνογνωσία και ίσως όντως δούμε ένα αρκετά μεγάλο chip στα σκαριά για την επόμενη γενιά καρτών γραφικών της NVIDIA.

 

 

 

 

nvidia-geforce-titan-xp-star-wars-08.jpg.53a105ca7c94782f23536a996623d5a4.jpg

Δεν είναι next gen, αλλά παραμένει η εντυπωσιακότερη TITAN της NVIDIA.

 

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social: fb.jpgtwitter.jpginsta.jpgyt.png

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now