MetallicGR

Ποιόν κατασκευαστή μητρικών προτιμάτε και γιατί;

Ποιόν κατασκευαστή μητρικών προτιμάτε και γιατί;  

29 members have voted

  1. 1. Ποιόν κατασκευαστή μητρικών προτιμάτε και γιατί;

    • ASUS
      13
    • ASRock
      6
    • GIGABYTE
      7
    • MSI
      2
    • Άλλη, πείτε μας.
      1


Recommended Posts

Ο χώρος του DIY περιλαμβάνει αρκετούς κατασκευαστές ωστόσο ο τομέας των μητρικών είναι αυτός που έχει τις λιγότερες αφού πρακτικά υπάρχουν μόλις 4 μεγάλες εταιρίες στον κόσμο αφήνοντας άλλα μικρότερα brands για ειδικές αγορές του κόσμου όπως τη Κίνα. Η κάθε εταιρία έχει το δικό της κοινό για διάφορους λόγους με σημαντικότερο αυτόν της αξιοπιστίας και των λιγότερων προβλημάτων που προκύπτουν σε μερικούς καταναλωτές κατά τη χρήση. Εσείς ποιον κατασκευαστή μητρικών προτιμάτε; Πείτε μας και γιατί έχετε φτάσει σε αυτό το συμπέρασμα.

 

 

 

Βρείτε μας στα Social: fb.jpgtwitter.jpginsta.jpgyt.png

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

δεν θα ψηφισω, για εναν λογο. επειδη απο το 2006 που μπηκα στον χωρο (σαν χομπυ καθαρα)  εχουν περασει αρκετες μητρικες και απο τα δικα μου συστηματα, αλλα και απο συστηματα φιλων που τα στηναμε παρεα,   απο ολες τις εταιρειες, θα πω οτι στο περασμα του χρονου, καποιες εξελιχθηκαν-βελτιωθηκαν, αλλα καποιες αλλες επαναπαυθηκαν..!    Δεν μπορω να ψηφισω μια...!

 

 

 

οι δικες μου εντυπωσεις ανα εταιρεια στο περασμα των ετων..: 

 

ASUS

Ξεκινησα με ASUS, οι οποιες ηταν ποιοτικοτατες, και πολυ σταθερες, και VFM.  με την παροδο του χρονου, εβλεπα την ASUS να δινει περισσοτερο βαρος στις TOP line μητρικες και στις χαμηλες κατηγοριες (εως 100€)  να ειναι "φθηνιαρικες" και με ελλειψεις εναντι των ανταγωνιστων...!    

 

MSI

η MSI ποτε δεν μου εδωσε την εντυπωση κορυφαιας εταιρειας.  εβγαζε κατι μητρικαρες τερατα-τουμπανα, αλλα παραλληλα στην γκαμα της, ειχε παντα και καποιες σαβουρες...!!  πριν τους Ryzen θα την εβαζα τελευταια στην ιεραρχια, αλλα με την ελευση των Ryzen ειδα-ακουσα μια βελτιωση, κυριως απο τα σχολια αγοραστων της. σαν να πηρε μια ανασα με την AM4 πλατφορμα.  

 

ASROCK 

η νεοτερη εταιρεια απο τις 4 που ξεκινησε απο την  μαμα ASUS, και ανεξαρτητοποιηθηκε στη συνεχεια, θεωρω οτι τηρει ακομα τις προδιαγραφες της Best VFM εταιρειας, αλλα και με TOP LINE μητρικες, ισαξιες με των αλλων εταιρειων. 

 

GIGABYTE

θεωρω οτι στο περασμα των ετων ειναι η πιο σταθερη TOP εταιρεια, σε ΟΛΗ την γκαμα της. οχι οτι δεν εχει κανει και αυτη τις πατατιες της, ειτε με καποιες "αστοχες" μητρικες, ειτε με ελλειψεις-προβληματα σε Software, αλλα θεωρω το γενικο της επιπεδο εξακολουθει και ειναι υψηλο...!!!  

 

 

 

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ, ειναι οι προσωπικες μου εντυπωσεις, που μπορει να ειναι και λαθος...!! 

Edited by cabdik
  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Έχοντας περάσει από όλες κατά καιρούς στα 25 κάτι χρόνια που ασχολούμαι με τα pc, μπορώ να πω πως όλες κατά καιρούς έχουν παράξει κορυφαία μοντέλα όπως και πολλές πατάτες βέβαια.

Αυτή που χρησιμοποιώ από το 2012 και μετά είναι η Asrock μιας και για αυτά που θέλω , μου δίνει τα πάντα και σε καλές τιμές έναντι του ανταγωνισμού. Ναι έχει τα θεματάκια της σε ορισμένες μητρικές της αλλά συνολικά δεν μπορώ να παραπονεθώ.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Eγώ δουλευα για χρονιά asus και asrock και gigabyte κανένα πρόβλημα δουλεύουν απροβλημάτιστα  βεβαία οι asus είναι οι ποιο "φτωχιες" στις budget υλοποιήσεις από θέμα χαρακτηριστικων , άλλα η ψήφος πάει στην asus γιατί μου φαίνεται λιιγο ποιο αξιόπιστη από τις άλλες , τον υπολογιστή που έχω και δουλεύω από το 2013 την ASUS F2A85-M μέχρι σήμερα δεν μου έχει κάνει το παραμικρό κιχ όλα αυτά τα χρονιά παρόλο το σκίσιμο που του κάνω με games.

Link to comment
Share on other sites

Έχω δουλέψει με μητρικές από τις πρώτες 3. Προς το παρόν ψηφίζω ASRock γιατί αυτής έχω τώρα στο σύστημα και όταν αλλάξω σε Ryzen ASRock θα πάρω πάλι, επειδή έχει το κατάλληλο ITX μοντέλο που θέλω. Δεν είχα ποτέ θέμα υποστήριξης και με mobo utilities ή bios. Αλλά ένα σύστημα με RGB που πήγα να στήσω με μια Gigabyte με άφησε με μέτριες εντυπώσεις. Αν και νομίζω ότι είναι γενικά πρόβλημα τα διάφορα rbg control software και γίνεται λίγο χαμός.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

μεχρι στιγμης η MSI με βγαζει υπερηφανο για την επιλογη μου μια που γλυτωσα 70€ γιατι απο το 2010 αγοραζα μονο TUF της ASUS οι οποιες ναι μεν παραμενουν καλες αλλα ειναι αρκετα ακριβες γι αυτα που προσφερουν,δουλευω το pc 24 ωρες το 24 ωρο απο τοτε που την πηρα και ειναι σταθεροτατη,διαβασα πολλες κριτικες στο νετ γιατι ημουν κι εγω επιφυλακτικος διοτι καποτε η MSI δεν ειχε καλη φημη για τα προιοντα της στην παγκοσμια αγορα,ειχε τα περισσοτερα RMA αυτο μου το ειπε και τεχνικος που διορθωνει και συναρμολογει pc σε καταστημα,παρολα αυτα φαινεται να εχει βελτιωθει παρα πολυ,η νεα "σειρα" μητρικων για ΑΜ4 ειναι πολυ καλη,σχεδον ολες εχουν καλες κριτικες....οποτε ψηφιζω MSI!!!!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

P4P800 η μητρική που συνεχίζει να θάβει γενιές (καθώς ακόμα bootarei o  p4...) φυσικά από την ASUS. Δυστυχώς  σε ποιο νέο σύστημα με FX, η επιλογή μεσαίας γκάμας μοντέλου μητρικής από ASUS, επιβεβαιώνει ότι δεν δίνει και πολύ προσοχή σε αυτή την κατηγορία τελικά. Από κει και πέρα GIGABYTE ήταν πάντα οι μητρικές που θα είχαν θέμα σε PC φίλων που θα μου ζητούσαν βοήθεια. ASRock δεν έχω εμπειρία αλλά απ'όσα διαβάζω γενικά, μάλλον είναι η πιο τίμια επιλογή. MSI πάντα μου άρεσε η εμφάνιση αλλά κατέληγα σε ASUS τελευταία στιγμή. Από εκεί και πέρα είμαι ASUS fan, αλλά αν ήθελα να κάνω αγορά τώρα θα στηριζόμουν σε αυτή με τα περισσότερα και πιο κατατοπιστικά reviews και ας ήταν και gigabyte!

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Δε θα πήγαινα σε κάτι άλλο εκτός από ASUS προσωπικό κόλλημα, 2-3 φορές που έχω στήσει μηχανήματα σε άλλες μητρικές μου έχουν κάτσει τα απίστευτα. Οπότε μονόδρομος για εμένα.

Link to comment
Share on other sites

foxconn !!!  και am2+ δεν θυμάμαι το μοντέλο(αυτή στην εικόνα είναι σαν την δικιά μου άλλα δεν είναι την βρηκα στο Internet) τότε που είχαν για chipset nforce της nvidia και ανεμιστηράκι,  αρε χρονια πως περνάνε  , όλα κύκλος είναι γιατί πάλι έχω μητρική με ανεμιστηράκι στο chipset

fb16d4385819.jpg

Edited by tasos kats
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now