MetallicGR

Η AMD γνωστοποίησε κλοπή αρχείων σχετικά με τις GPUs της

Recommended Posts

Τον Δεκέμβριο του 2019 η εταιρία έπεσε θύμα κλοπής μεγάλου μέρους δεδομένων που έχουν να κάνουν με τις μελλοντικές GPUs της.

 

Το περιστατικό που συνέβη τον περασμένο Δεκέμβριο θέτει σε κίνδυνο το επερχόμενο hardware της AMD και η εταιρία αναφέρει πως τα αρχεία σχετίζονταν με ακυκλοφόρητες κάρτες γραφικών της, πιθανόν των Radeon RDNA 2 όπως και των custom chips που υπάρχουν στο εσωτερικό των επερχόμενων GPUs στις κονσόλες των Sony και Microsoft.

 

Ο/Η leaker μάλιστα μίλησε στο Torrent Freak λέγοντας πως θέλει να πουλήσει το κλεμένο IP - πιθανόν στη μαύρη αγορά έναντι 100 εκατομμυρίων δολαρίων - ενώ μέρος του είχε αναρτηθεί στο github με τίτλο AMD-navi-GPU-HARDWARE-SOURCE όμως λίγο αργότερα η εταιρία χρησιμοποίησε τη DMCA για να 'κατεβάσει' το περιεχόμενο από το site προστατεύοντας έτσι την ιδιοκτησία της. Σημειώνεται ότι το υλικό πάρθηκε από 'χακαρισμένο' υπολογιστή κάποια στιγμή τον περασμένο Νοέμβριο ενώ ο leaker τόνισε πως αυτά δεν ήταν σε καμία περίπτωση προστατευμένα από τα περίεργα βλέμματα, χωρίς encryption κάτι που χαρακτήρισε ως 'λυπηρό'. Μάλιστα η συζήτηση με το Torrent Freak κλείνει λέγοντας πως εάν δε βρεθεί αγοραστής, τότε ο leaker θα διαρρεύσει το περιεχόμενο στο διαδίκτυο.

 

 

622883723_81C7HnKEvL._AC_SL1500_.jpg.6ed7b135ca807ef004bc35ed1848fe59.jpg

 

 

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social: fb.jpgtwitter.jpginsta.jpgyt.png

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now