MetallicGR

Η Samsung θα φέρει πρώτη DDR5 στην αγορά

Recommended Posts

Το 2021 θα ξεκινήσει η ανάπτυξη του νέου προτύπου και η Samsung είναι έτοιμη με μοντέλα για όσες πλατφόρμες θα την υποστηρίξουν.

 

Για την ώρα διανύουμε τη περίοδο που οι DDR4 βρίσκονται στα περισσότερα συστήματα του κόσμου διανύοντας μια μεγάλη πορεία που ξεκίνησε στο μακρινό 2014 και τη πρώτη Haswell-E πλατφόρμα της Intel που τις υποστήριζε. Το νεότερο πρότυπο των DDR5 θα μπει σε τροχιά κυκλοφορίας μέσα στο 2021 ωστόσο άγνωστο είναι το εάν θα δούμε μέχρι εκείνη τη περίοδο κάποια πλατφόρμα να το υποστηρίζει.

 

Κατασκευαστικά εδώ η Samsung εκτός από την πρακτικά πρώτη κατασκευάστρια που θα έχει έτοιμες τέτοιου τύπου μνήμες τον επόμενο χρόνο, σημειώνεται ότι θα μεταβεί για πρώτη φορά στη λιθογραφική μέθοδο EUV (υπεριώδης ακτινοβολία) επιτρέποντας έτσι τη κατασκευή μικρών σε διαστάσεις chip, όπως των 10nm που έχει θέσει ως στόχο η Samsung για τις νέες DDR5.

 

Εάν κρίνουμε από τη πρόσφατη ιστορία τότε η κυκλοφορία της νέας γενιάς μνημών συνήθως συνοδεύεται και από μια συμβατή πλατφόρμα όπως πρακτικά έγινε και με τις DDR4 πριν από κάποια χρόνια. Όμως για την ώρα καμία από τις δύο μεγάλες εταιρίες στον χώρο του desktop Intel & AMD δεν έχει αποκαλύψει τη χρήση του νέου τύπου μνήμης στις επερχόμενες πλατφόρμες της, παρόλο που γνωρίζουμε κάποια πράγματα τόσο για το 500 Series όσο και για τους Zen 3/4.

 

 

UepdqXRongTarnmqdJmBhn-970-80.jpg.ba202146f43ddcfc70ac35e979c7aaa3.jpg

 

82cQCHMvu6ro6GcBorUSnJ-970-80.jpg.2eed6dd188583f7759beee6b34b7d27c.jpg

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social: fb.jpgtwitter.jpginsta.jpgyt.png

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now