MetallicGR

Το Folding@home ξεπερνά το 1.5 ExaFLOPS σε επιδόσεις!

Recommended Posts

Ακόμη ένα ρεκόρ θέτει το συνεργατικό παγκόσμιο δίκτυο Folding@Home φτάνοντας το 1.5 ExaFLOPs και 'ξεμένοντας' πρακτικά από working units!

 

Αυτή η είδηση είναι ταυτόχρονα και πολύ θετική για την εξέλιξη της εύρεσης θεραπείας για το πιο πρόσφατο πρόβλημα που ακούει στο όνομα COVID-19 και ήδη μετρά πάνω από 700.000 κρούσματα σε όλο τον κόσμο, αφού οι gamers και όσοι από τη κοινότητα ασχολήθηκαν με το συγκεκριμένο utility ωθούν τον αριθμό πάνω από το 1.5 ExaFLOP επεξεργαστικής δύναμης. Ο αριθμός έρχεται μερικά 24ωρα μετά από το προηγούμενο ρεκόρ του 1 ExaFLOPs που σημειώθηκε τη Παρασκευή και δείχνει ότι οι χρήστες αυξάνονται με θεαματικό ρυθμό τις τελευταίες ημέρες, ειδικά βλέποντας την άτυχη εξέλιξη που έχει ο κορονοιός σε ορισμένες περιοχές του κόσμου όπως η γειτονική Ιταλία.

 

Βέβαια το βασικότερο αρνητικό του Folding@Home αυτή τη στιγμή είναι η αδυναμία ανάθεσης working units, μονάδων επεξεργασίας δηλαδή στους τελικούς χρήστες κάτι που σημαίνει ότι κάποια μηχανήματα απλά περιμένουν να τους ανατεθεί δουλειά κάτι που μπορεί να διαρκέσει από μερικά λεπτά μέχρι και αρκετές ώρες. Αυτή τη στιγμή οι επιδόσεις του δικτύου είναι κατά πολύ υψηλότερες από κάθε υπερυπολογιστή του κόσμου ενώ την ίδια στιγμή έχουμε μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία από το Folding@Home Stats σχετικά με το hardware που χρησιμοποιείται, όπως μας δείχνει η παρακάτω εικόνα.

 

 

 

foldingstats.jpg.3f3cb44d49c010e66ccee90b6ff09c7c.jpg

 

 

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social: fb.jpginsta.jpgyt.png

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now