MetallicGR

Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να σφίξουν τον κλοιό γύρω από τη Huawei

Recommended Posts

Νέα μέτρα θέλουν να περιορίσουν τις σχέσεις της Huawei με μεγάλους chipmakers όπως τη TSMC που κατασκευάζει αρκετά προϊόντα Αμερικάνικων συμφερόντων.

 

Την είδηση μεταδίδει το Reuters που αναφέρει μεταξύ άλλων ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν συζητήσεις της Ουάσινγκτον με το Πεκίνο και η πρώτη πλευρά επιθυμεί την έκδοση ειδικής άδειας για τη Huawei εάν θέλει να χρησιμοποιεί τα εργοστάσια της TSMC για τη κατασκευή chips, τα οποία χρησιμοποιούνται σε διάφορες συσκευές της με σημαντικότερη τα smartphones και δικτυακό εξοπλισμό. Οι ΗΠΑ εστιάζουν περισσότερο στο νεότερο πρότυπο 5G που έρχεται σε όλο περισσότερες περιοχές του κόσμου και αυτό λόγω των μεγαλύτερων φόβων για την ασφάλεια των δεδομένων αφού υπάρχουν νύξεις για τις κατασκοπευτικές ιδιότητες της Huawei.

 

Η αποτροπή χρήσης των εργοστασίων της TSMC σημαίνει ότι η Huawei ίσως στραφεί στους εγχώριους κατασκευαστές chip που βρίσκονται πίσω από πλευράς λιθογραφιών όμως όπως υποστηρίζουν πηγές του Reuters η κυβέρνηση των ΗΠΑ ίσως να μη φτάσει σε αυτό το σημείο στο τέλος. Ο περιορισμός αυτός ενδέχεται βέβαια να έχει και αρνητικές επιπτώσεις προς τη πλευρά των ΗΠΑ αλλά αξιωματούχοι της χώρας δε πιστεύουν ότι θα υπάρξει τέτοιο θέμα αφού είναι έτοιμοι για ένα τέτοιο ενδεχόμενο, πιθανόν με την αναδοχή της κατασκευής αρκετών προϊόντων σε άλλα εργοστάσια του κόσμου όπως της Κορέας. Το γεγονός αυτό ενδέχεται να στρέψει την Huawei στην ανάπτυξη νέων εγχώριων nodes όπως των 7nm που βρίσκεται πίσω από τον ανταγωνισμό αυτή τη στιγμή και η Κινέζικη HiSilicon που βρίσκεται πίσω από την ανάπτυξη των επεξεργαστών της Huawei ίσως ξεκινήσει να κατασκευάζει τα chips μέσα στη χώρα, κάτι που όπως δηλώνουν αναλυτές θα δημιουργήσει πονοκεφάλου στην Αμερικάνικη κυβέρνηση του Trump. Η TSMC επεμβαίνει στο θέμα λέγοντας πως δε μπορεί να συζητήσει υποθετικά σενάρια που εμπλέκουν κάποιον από τους πελάτες της. Υπενθυμίζεται ότι η Huawei μπήκε στη 'μαύρη λίστα' της κυβέρνησης των ΗΠΑ το περασμένο έτος και οι σχέσεις των δύο πλευρών δε δείχνουν να βαίνουν προς το καλύτερο ούτε τώρα, ενώ κάποια αποτελέσματα αυτών των περιορισμών είναι ήδη φανερά, όπως η απουσία των Google apps από μεγάλα flagships της Huawei μετά την σχετική απαγόρευση της κυβέρνησης Trump.

 

 

 

1_Huawei_buildn.jpg.2239d56d0b4fa21666e8edb817fb421c.jpg

 

 

 

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social: fb.jpginsta.jpgyt.png

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now