MetallicGR

NVIDIA RTX Voice: Τρέχει σε όλες τις GPUs με workaround

Recommended Posts

Το noise cancellation χαρακτηριστικό της NVIDIA μπορεί να τρέξει σε δεκάδες κάρτες γραφικών της NVIDIA, όχι μόνο στις Turing.

 

Πριν από μια εβδομάδα το χαρακτηριστικό RTX Voice ήρθε στο φως από την NVIDIA και στόχο είχε να προσφέρει, σε όσους επικοινωνούν μέσω δημοφιλών υπηρεσιών, απομόνωση από άκυρους ήχου του περιβάλλοντα χώρου. Το feature εκτελούνταν μόνο σε κάρτες γραφικών της NVIDIA, όμως αυτό δεν αποτελεί πλέον πρόβλημα αφού με την επεξεργασία ενός απλού αρχείου μπορούμε να το εγκαταστήσουμε ακόμα και αν χρησιμοποιούμε μια non RTX GPU της εταιρίας. 

 

Κατά τη πρώτη εκτέλεση του installer θα δούμε ένα μήνυμα λάθους, αυτό σε όσους δεν έχουν RTX GPU, λέγοντας πως το σύστημά τους δεν είναι συμβατό με το χαρακτηριστικό. Ωστόσο το αρχείο RTXVoice.nvi που βρίσκεται στο temp folder των Windows (C:\temp\NVRTXVoice\NvAFX\RTXVoice.nvi) αποτελεί το κλειδί της επιτυχίας! Ανοίγοντάς το με κάποιον text editor βρίσκουμε την παρακάτω επιλογή, τη διαγράφουμε και αποθηκεύουμε ξανά το αρχείο με την ίδια κατάληξη.

 

<constraints>
<property name="Feature.RTXVoice" level="silent" text="${{InstallBlockedMessage}}"/>
</constraints>

 

Μέχρι στιγμής υπάρχουν αρκετοί που δοκίμασαν το συγκεκριμένο workaround σε κάρτες γραφικών της σειράς GTX 10 όπως και στη GTX 1660, όπου δε φέρει τους 'απαραίτητους' Tensor cores. Σημειώνεται ότι το RTX Voice αξιοποιεί τα AI στοιχεία των Turing καρτών γραφικών της NVIDIA για την εκτέλεση τον ειδικού αλγόριθμου που στόχο έχει να καθαρίσει εξωτερικούς θορύβους από το μικρόφωνό μας, χρήσιμο σε συνδιασκέψεις όπου λόγω του κορονοιού πραγματοποιούνται περισσότερο διαδικτυακά. Φυσικά το νέο ερώτημα που γεννάται, έχει να κάνει με το κατά πόσο δείχνει να αξιοποιεί τους Tensor cores το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό, αφού μπορεί να εκτελεσθεί και σε 'απλούς' CUDA cores και μένει να απαντηθεί (ίσως) από την NVIDIA. 

 

 

 

 

axekq79HgPAsie8V79MZB6-650-80.png.5809125a5f815ca17daf5c64a92fad57.png

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social: fb.png.1537ea4510ab3e974329f5d517730fcb.pngigram.png.2e83a1b2ece699220a0c9fb4eb1075cd.pngytube.png.e87f621f0db4c5d7de63b48f09b46c13.png

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now