MetallicGR

Το ισχυρότερο Raspberry Pi 4 έρχεται με 8GB RAM

Recommended Posts

Το Raspberry Pi Foundation αναβαθμίζει το γνωστό single board computer με διπλάσια RAM ενώ ανακοίνωσε και νέο 64-bit OS.

 

Μέχρι πριν από μερικές εβδομάδες, η μεγαλύτερη διαθέσιμη έκδοση της μονάδας κυκλοφορούσε με 4GB RAM, όπου για αρκετά projects ήταν αρκετή. Ωστόσο με τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες και την ύπαρξη της 64-bit έκδοσης του Rasbian, το νέο Raspberry Pi 4 με τη μνήμη των 8GB έρχεται στο προσκήνιο. Το Raspberry Pi 4 μετρά ήδη σχεδόν έναν χρόνο στην αγορά και η νέα του έκδοση ενσωματώνει τον ίδιο ισχυρό τετραπύρηνο ARM επεξεργαστή χρονισμένο στο 1.5GHz, αλλά και το ίδιο σύγχρονο chip γραφικών VideoCore VI που του επιτρέπει να δείξει περιεχόμενο σε ανάλυση 4K.

 

Η σύγχρονη συνδεσιμότητα με Bluetooth 5.0, WiFi αλλά και Gigabit Ethernet, μαζί με τις δύο micro HDMI υποδοχές είναι κάποια από τα στοιχεία που ξεχωρίζουμε στη τέταρτη γενιά, ενώ σημειώνεται ότι με την έλευση 64-bit λειτουργικών συστημάτων rebranded Raspberry Pi OS, τα 8GB που προστέθηκαν στη νεότερη έκδοση θα χρησιμεύσουν σε πιο απαιτητικά projects. Πλέον, με τη μεγαλύτερη έκδοση του Raspberry Pi να είναι τα 8GB η μονάδα δίνεται σε τέσσερις εκδόσεις, με 1GB, 2GB και 4GB συμπληρώνοντας έτσι ένα μεγάλο lineup, για όλες τις χρήσεις. Η διαθεσιμότητα της μονάδας θα ξεκινήσει άμεσα με κόστος που δε θα ξεπερνάει τα $75, στις περισσότερες περιπτώσεις.

 

 

 

EZFf0mwWAAEfTyI.0.png.d05c0c14f34817c0ec7161f1271cb68c.png

 

 

 

 

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social: fb.png.1537ea4510ab3e974329f5d517730fcb.pngigram.png.2e83a1b2ece699220a0c9fb4eb1075cd.pngytube.png.e87f621f0db4c5d7de63b48f09b46c13.png

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ωραία προσθήκη, αλλά πόσο χρήσιμη είναι για τέτοια συστήματα; Θα το χρησιμοποιήσει κάποιος σαν κανονικό σύστημα;

Ξεκίνησε κιόλας κάποτε από τα $35 και τώρα έχουμε φτάσει ως τα $75.

Link to comment
Share on other sites

Για τους περισσότερους νομίζω το 45$ 4GB είναι μια χαρά. Το 8GB είναι νομίζω για αυτούς που θέλουν να πάρουν τώρα ένα Pi και να το κρατήσουν αρκετό καιρό για το project τους για home automation, htpc και data logging. Ή κάτι σαν printer farm management server - microcontroller hub server. Κάτι σαν future proofing και στην περίπτωση του Pi 4 νομίζω είναι κάτι που γίνεται. Ειδικά αν βγάλουν κάτι σε καλύτερη camera και display σε συνδυασμό με καλύτερα plugin για octoprint, μπορείς να κάνεις λίγο πιο βαρύ το interface χωρίς να σκέφτεσαι το κομμάτι μνήμης τουλάχιστον. Επίσης είπαν με το 64 bit OS και την περισσότερη RAM θα είναι καλύτερα σε επιδόσεις το file system, οπότε ίσως να είναι ενδιαφέρον ένα minimal NAS box με Pi.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

On 5/29/2020 at 3:41 PM, Nickzzz said:

Ωραία προσθήκη, αλλά πόσο χρήσιμη είναι για τέτοια συστήματα; Θα το χρησιμοποιήσει κάποιος σαν κανονικό σύστημα;

Ξεκίνησε κιόλας κάποτε από τα $35 και τώρα έχουμε φτάσει ως τα $75.

 

Αρκετοί που ξέρω δε φτιάχνουν projects και δε γράφουν κώδικα, αλλά τους αρέσει να ψάχνονται και το χρησιμοποιούν για daily driver - αντί NUC - αν θέλεις. Από την άλλη με τόση RAM ίσως μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα rpi για πολλές δουλειές ταυτόχρονα χωρίς απαραίτητα να χρειάζεσαι περισσότερα. File server και internet pc πχ, με μια πρόχειρη σκέψη.

Link to comment
Share on other sites

Ένα θέμα που νομίζω έχει το pi που είδα κάπου, είναι ότι ακόμα και με τα 8 GB η μνήμη είναι σε single channel ή όπως το έχουν στα ARM και δεν έχει τις επιδόσεις που θα μπορούσε.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now