stavros

Call of Duty: Black Ops Cold War (2020)

Recommended Posts

Call of Duty: Black Ops - Cold War PC system requirements
MINIMUM REQUIREMENTS
▪️ Operating System: Windows® 7 64-bit (SP1) or Windows® 10 64-bit (v.1803 or higher)
▪️ Processor: Intel® Core™ i3-4340 or AMD FX-6300
▪️ Video: NVIDIA® GeForce® GTX 670 / NVIDIA® GeForce® GTX 1650 or AMD Radeon™ HD 7950 - DirectX 12.0 compatible system
▪️ Memory: 8 GB RAM
▪️ Storage: MP Only 50GB, 175GB for all game modes
▪️ Internet: Broadband Internet connection
RECOMMENDED SPECIFICATIONS
▪️ Operating System: Windows® 10 64-bit (latest update)
▪️ Processor: Intel® Core™ i5-2500K or AMD Ryzen™ R5 1600X Processor
▪️ Video: NVIDIA® GeForce® GTX 970 / NVIDIA® GeForce® GTX 1660 Super or AMD Radeon™ R9 390 / AMD Radeon™ RX 580 - DirectX 12.0 compatible system
▪️ Memory: 12 GB RAM
▪️ Storage: 175 GB available hard drive space
▪️ Internet: Broadband Internet connection
 
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Το game είναι όπως το περίμενα από την 3arch και όπως μου αρέσει (υποκειμενικό), fast pace, ολίγον chaos, funny, Ενδεικτικό του fast pace είναι το Team Death Match τελειώνει στα 100, αντί 75 (standard). Δεν έχω κάνει κάποιες μετρήσεις, και τα παρακάτω είναι γενικά σχόλια.

 

Γραφικά: γενικά καλά, με χρώματα από αυτά που συνηθίζει η 3arch, λίγο cartoon/arcade φάση. Στο μενού έχει πολλές επιλογές, για πολλές ρυθμίσεις και φυσικά Ray Tracing. Με την GTX 1070 δε μπορώ να πω και πολλά. Θα το δω στο campaign πιο αναλυτικά. Ωστόσο οι παλέτες που χρησιμοποιεί η 3arch δίνουν μεγαλύτερη ζωντάνια σε σχέση με το κάπως μουντό MW.

 

Το campaign δεν το έχω παίξει ακόμα, είδα όμως λίγο streaming μία μέρα πριν βγει στον δυτικό κόσμο, καθώς στη Νέα Ζηλανδία ήταν νωρίτερα διαθέσιμο. Το story είναι ενδιαφέρον. Αν έχεις και μία καλή GPU να παίξεις με τέρμα τα γραφικά, πιστεύω πως θα είναι απολαυστικό.

 

Ομοίως και για το Zombies το οποίο άρχισε από τώρα τα funny easter eggs. 

 

[Campaign & Zombies δεν έχω παίξει ακόμα.]

 

Multiplayer: είναι το mode για το οποίο οι περισσότεροι αγοράζουν το CoD. Όπως προανέφερα είναι όπως μου αρέσει (υποκειμενικό). Gameplay μπορείς να δεις σε live που είχα στο FB https://fb.watch/1K12WYrIZX/. Εκεί φαίνονται και τα settings (29:19).

 

Θετικά:

  • Boots on the ground. Το βάζω στα θετικά γιατί ακόμα δεν μπορώ να χωνέψω την 3ετία με τα Advanced Warfare, Black Ops 3 & Infinite Warfare, με τα μπαρμπαδάκια (υποκοριστικό του μπάρμπας = character) να πηδάνε σαν κατσίκια και να περπατάνε σε τοίχους και ταβάνια σαν κατσαρίδες :hehe:
  • Fast pace
  • Επιστροφή στο mini map και dead silence ως perk: ισχυρά "όπλα" κατά των campers
  • Πολύ καλά map designs: κυριαρχεί το κλασσικό 3 lanes με λίγα παράθυρα και δωμάτια και δεν ευνοούν το camping όπως στο MW
  • Επιστροφή του theater mode: καλό για τους video creators και για να επιβεβαιώνεις τυχόν cheaters. Θέλει βελτιώσεις, τουλάχιστον στο pc φαίνεται να μην είναι ολοκληρωμένο. Λείπουν κάποια features σε σχέση με τα προηγούμενα BO.
  • Πολύ καλό menu: με λεπτομέρειες στα χαρακτηριστικά των όπλων (bullet velocity, speed, ammo, etc) με νούμερα, π.χ. ταχύτητα σφαίρας, ταχύτητα επανάληψης, κλπ
  • Πολύ καλή μουσική επένδυση
  • Έγιναν αρκετές βελτιώσεις σε σχέση με τη Beta (δυσκόλεψαν το sniper, μείωσαν τη ταχύτητα και τη διαδρομή του slide, κ.α.).
  • Δυσκόλεψαν το aim assist στις κονσόλες, από το οποίο είχα απηυδήσει στη Beta.
  • Καινούργια modes (Vip escort, Dirty Bomb - 10 quads  = 40 players -, επιστροφή Control)
  • Στα μεγάλα maps υπάρχει μοτοσυκλέτα.

 

Αρνητικά:

  • Λίγα maps (8) για αρχή στο MP. Αν θυμάμαι όμως καλά και στην αρχή του MW τόσα ήταν.
  • Μου έβγαλε ένα error σε 15 matches.

 

Mechanics. Σε κάθε νέο CoD έχουμε και άλλη εταιρεία ανάπτυξης, άρα η κίνηση κάθε χρόνο είναι διαφορετική και χρειάζεσαι λίγο χρόνο μέχρι να τη συνηθίσεις.

 

Θετικά:

  • Το νερό είναι μέρος του παιχνιδιού (βουτάς, κολυμπάς, χρησιμοποιείς θαλάσσια οχήματα - jet ski, ταχύπλοα, κλπ).
  • Γρήγορη κίνηση.

 

Αρνητικά:

  • Δεν είναι τόσο realistic. Προσωπικά το προτιμώ λίγο arcade (υποκειμενικό).

 

Framerate

Με 8700Κ και GTX 1070 βγάζω 110-135 frames per second με medium settings, αλλά με Field of View = 105 (80 standard), έχει όμως και drops. Στο 29:19 του live φαίνονται και τα settings. Σημειώνω πως στο live είχα ξεχάσει τη GPU σε eco mode, ενώ σε Gaming mode η κατάσταση βελτιώθηκε.

 

Όταν παίξω το Campaign θα κάνω δοκιμές και μετρήσεις, προς το παρόν πάω να φτιάξω λίγο το level στο MP πριν μείνω πίσω και δυσκολευτώ.

 

Edit 2:

Audio: η χροιά είναι και αυτή της 3arch, αλλά το orientation και το implementation είναι πολύ καλά. Με τα Razer Tiamat 7.1 V2 ήταν όλα όπως έπρεπε.

 

Final Thoughts

Πρόκειται για ένα κλασσικό Call of Duty, με τις πινελιές της 3arch, το οποίο προσωπικά το ευχαριστήθηκα. Στην κοινότητα του CoD υπάρχουν οι σχετικοί fans των εταιρειών (IW, 3arch SGH) και θα ακούσεις πολλές ακραίες απόψεις. Επίσης, ακραίες απόψεις θα ακούσεις από άτομα που ασχολήθηκαν με το CoD για πρώτη φορά μόλις το 2020, λόγω Warzone.

 

Το game μπορεί να φαίνεται κάπως φτωχό ακόμα (maps, skins, cosmetics, etc.) ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η 3arch άρχισε να ασχολείται με την ανάπτυξή τα τελευταία 1,5 χρόνια, λόγω απόφασης της Activision να απεμπλέξει την SGH η οποία αρχικά ήταν υπεύθυνη για την ανάπτυξη του παιχνιδιού. Κανονικά η ανάπτυξη του παιχνιδιού διαρκεί 3 χρόνια, με τις 3 εταιρείες (IW, SGH & 3arch) να βγάζουν κάθε χρόνο ένα game, με rotation.

 

Αναμένονται πολλά updates με fixes (υπάρχουν θεματάκια με errors, όπως σε κάθε αρχή στα CoD), προσθήκες (τα DLCs είναι δωρεάν και φέτος, κάτι το οποίο φαίνεται πως καθερώνεται) με maps και cosmetics, καθώς και βελτιώσεις όπως στο Theater mode στο PC (βλ. παραπάνω). Όσον αφορά στα fixes δεν πρέπει να παραβλέψουμε το γεγονός πως είναι το πρώτο Cross Gen CoD.

 

Στα γενικά θετικά περιλαμβάνω και το cheating. Έχοντας διαφορετική game engine από το Warzone το οποίο θα διατηρήσει αυτή που έχει, υποθέτω πως τα cheats του Warzone δεν είναι συμβατά με το Cold War, άρα οι cheaters στο Cold War θα είναι περισμένοι. Βέβαια cheats τύπου Cronus Zen & Apex στις κονσόλες είναι all time.

 

Από το launch του Cold War δίνεται η δυνατότητα να κατεβάσεις όποιο mode θέλεις, ξεχωριστά (campaign, MP, Zombies) προκειμένου να καταλαμβάνεται μικρότερος χώρος στο storage, ενώ υπάρχει και το ξεχωριστό πακέτο "HD Game Textures & Models" ή "High resolution assets" (25Gb) για 4Κ, πράγματα τα οποία η IW άργησε να τα ενσωματώσει στο MW με αποτέλεσμα να δούμε το MW στα 240Gb, χωρίς να μπορείς να κάνεις κάτι.

 

Τέλος, θα έχει ενδιαφέρον η εμπλοκή του Cold War και της 3arch στο Warzone, μία εμπλοκή η οποία υποθέτω ότι θα κάνει το Warzone πιο διασκεδαστικό. Ήδη, φημολογείται / υπάρχουν ενδείξεις για ένα καινούργιο map σε νησί "Rebirth", μικρό map σε σχέση με το υφιστάμενο, μάλλον fast pace όπως ήταν το Alcatraz στο BlackOut της 3arch. Αν κάποιος ενδιαφέρεται για την αγορά του, αλλά δεν "καίγεται" κιόλας, ίσως να μπορεί να περιμένει λίγο καιρό (1 μήνα περίπου) για να το αγοράσει σε κάποια έκπτωση.

 

Edit: άντε κάνε και εσύ καμιά μέτρηση να βγάλουμε και άρθρο ως review και αν δεν έχεις το game στείλε μου την 3090 του review να κάνω εγώ τις μετρήσεις  :hehe:

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Ωραίο εργαλείο το frameview. Το έτρεχα ενδιάμεσα από τα runs μου με το CapframeX και μπορώ να πω ότι ειδικά πλέον που 'διαβάζει' και vulkan είναι ένα από τα καλύτερα. Συν ότι το capframex που έχω για βασικό λόγω των ευκολιών που προσφέρει χωρίς την ανάγκη excel για compile αποτελεσμάτων, πλέον διαβάζει τα αποτελέσματα του frameview σωστά.

Link to comment
Share on other sites

Για XBOB

 

If you are sick/worried about COD Cold War freezing and bricking your Series X/S, Microsoft will give you a refund if you have the digital edition

 

https://www.reddit.com/r/XboxSeriesX/comments/k6n0c2/if_you_are_sickworried_about_cod_cold_war/?ref=share&ref_source=embed&utm_content=media&utm_medium=post_embed&utm_name=cf7234f779314c1481c4ea37d9a83c5f&utm_source=embedly&utm_term=k6n0c2

 

4e97xzujv6361.thumb.jpg.544459467fe173784be92eaf32588bc2.jpg

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Αυτό δεν το γνωρίζω. Θεωρητικά μία ημέρα πριν ή την ίδια ημέρα νωρίς το πρωί.

 

Αλλά από όσο έχω δει έχουν διαχωρίσει πλέον το Warzone από το Call of Duty, με το full Call of Duty: Black Ops Cold War (campaign, MP, Zombies, Arcade) μέχρι πριν από λίγες ημέρες να ανέρχεται στα 85Gb. Στα trial του MW έπρεπε πρώτα να κατεβάσεις το Warzone (απαράδεκτο). Θεωρητικά τώρα κατεβάζεις τα μισά, αλλά θα επιβεβαιώσω τα Gb όταν πάω στο σπίτι. Επίσης, από τη στιγμή που τα μεγάλα maps (Combined Arms, Fireteam Dirty Bomb) έρχονται σε δεύτερη φάση πιθανόν να κατεβάζεις το trial τμηματικά.

 

Συμπερασματικά το trial δεν θα είναι μεγάλη υπόθεση για downloading.

 

Στα λοιπά νέα η 3arch πρόσθεσε ένα μικρό map στο Warzone, το οποίο ουσιαστικά είναι refresh του Alcatraz του Black Ops 4 - BlackOut. Όσοι έχουν παίξει το mobile θα έχουν δει και εκεί το Alcatraz.

 

Όποιος κατεβάσει το Cold War αν θέλει στέλνει p.m. να κάνουμε party.

 

131908232_229358745236608_775769394979978533_n.jpg.5635fae5b05b434bdb224850d91a3ad3.jpg

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now