MetallicGR

Τα ενσωματωμένα γραφικά γίνονται ταχύτερα

Recommended Posts

Οι δύο μεγάλες εταιρίες θα παρουσιάσουν μέσα στο 2020 αρκετά ισχυρές iGPUs στους επεξεργαστές τους, αλλάζοντας σελίδα στην αγορά.

 

Με χαμηλές επιδόσεις και βασικές επιλογές ρύθμισης, οι ενσωματωμένες κάρτες γραφικών αποτελούσαν πάντοτε μια δευτερεύουσα επιλογή που χρησιμοποιούνταν κυρίως για λόγους troubleshooting. Κάποιοι ωστόσο αξιοποιούσαν αυτού του τύπου τα chips για games σε χαμηλές αναλύσεις και λεπτομέρειες, ενώ για κάποιους αποτελούσαν το στάδιο μετάβασης προς μια ισχυρή αποκλειστική κάρτα γραφικών.

AMD και Intel ετοιμάζουν ανανεωμένα σχέδια μέσα στο έτος, ενώ κάποια από τα σχέδια δείχνουν να κυκλοφορούν ήδη στην αγορά. Η AMD διαθέτει επίσημα εδώ και μερικούς μήνες τη σειρά Ryzen 4000 Renoir στα laptops, όμως η μικρή διαθεσιμότητα και τα λίγα μοντέλα κάνουν πρακτικά τις επιλογές άφαντες από την αγορά. Η εταιρία ετοιμάζει και ένα πλήρες lineup αντίστοιχων chips με τη Zen 2 αρχιτεκτονική και στη desktop κατηγορία, εκεί όπου θα φέρει Vega iGPUs με τη μορφή των Renoir APUs. Οι πρόσφατες φήμες αναφέρουν μερικά μοντέλα που θα κυκλοφορήσουν, όπως τους: Ryzen 3 4200G, Ryzen 5 4400G, Ryzen 7 4700G, έχοντας εντυπωσιακό αριθμό πυρήνων για τη κατηγορία φτάνοντας μέχρι και τους οκτώ, χωρίς να αναφέρεται όμως το συνολικό TDP της μονάδας που θα επηρεάσει τους τελικούς χρονισμούς του chip, όταν CPU και GPU εκτελούν ταυτόχρονα ένα game.

 

Η Intel πριν από λίγες ώρες μας έδειξε σε ένα μικρό demo το παιχνίδι Battlefield V να τρέχει σε ένα Tiger Lake chip, το οποίο θα κυκλοφορήσει στην αγορά των laptops αργότερα μέσα στο έτος και θα βασίζεται στην Xe γενιά γραφικών που ετοιμάζει η εταιρία αρκετό καιρό τώρα. Το ultra-thin σύστημα που έτρεξε το demo αναρτήθηκε από τον Ryan Shrout, που έχει τον ρόλο του Chief Performance Strategist στην Intel. Τόσο το Tiger Lake CPU όσο και η Xe GPU που θα υπάρχει στο εσωτερικό θα κατασκευάζονται στα 10nm, ενώ το demo έτρεξε στην Full HD ανάλυση με framerate περίπου 30 FPS, που για πολλούς θεωρείται βασικό, ωστόσο το graphics chip ενδέχεται να πλαισιώνεται από 96 excecution units, ένας μεγάλος αριθμός για τα δεδομένα της Intel.

 

Έτσι και τα δύο προϊόντα δείχνουν ενδιαφέροντα καθώς οι βλέψεις για gaming σε φορητά συστήματα ολοένα και αυξάνονται τα τελευταία χρόνια. Η AMD δείχνει για την ώρα να έχει ένα ταχύτερο προϊόν διαθέσιμο στην αγορά με τη μορφή των Vega iGPUs, όμως η συνεχής πίεση της Intel έχει δείξει πρόοδο και ενδέχεται να δούμε αρκετά ισχυρές υλοποιήσεις μέσα στο έτος, αλλά και στο άμεσο μέλλον.

 

 

 

 

1804711562_amdinteligpus.jpg.f5ee4684af7683b670fa321acec8ef3d.jpg

 

 

 

 

 


Πηγή.

Πηγή 2.

Βρείτε μας στα Social: fb.png.1537ea4510ab3e974329f5d517730fcb.pngigram.png.2e83a1b2ece699220a0c9fb4eb1075cd.pngytube.png.e87f621f0db4c5d7de63b48f09b46c13.png

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now