tasos kats

Κουβέντα για SLI - Crossfire

Recommended Posts

Πριν μια δεκαετια ηταν hot κουβέντα εαν πρεπει να κανεις Sli - Crossfire και τι κερδιζεις και τι χανεις , τωρα στις μερες μας βλεπω και νομιζω λογικο φαίνεται να έχει πεθάνει.
Εαν μπορείς να αγοράσεις μια καλύτερη κάρτα γραφικών απευθείας είναι προτιμότερο από το να πάρεις την ήδη ακριβή rtx 2070 αφού δυνατότητα SLI η Nvidia έχει δώσει απο rtx 2070(super) 2080(Super) 2080ti.

Για ποιο λόγο να κάνεις παραλλη συνδεσμολογια στις κάρτες γραφικών ; Και σε βιντεο benchmarks εχω δει ιδια ή και χειρότερα fps έχει σε νέους τίτλους ,γιατί μάλλον οι προγραμματιστες δεν βάζουν στον κωδικά των παιχνιδιών τους την συμβατότητα σε Sli- Crossfire.

Όπως το βλέπω είναι μια τεχνολογία πεθαμένη που το κάνεις ή γιατί έχεις λεφτά για ξόδεμα χωρίς αντίκρισμα ή έχει καμιά οθόνη 85" 4k τότε ναι μόνο εκεί είναι χρήσιμο.

Τι γνώμη έχετε εσείς . 

5262498.jpg.97df206cdd801fec94ce4a8f28ef01d9.jpg

Edited by tasos kats
Link to comment
Share on other sites

Με τις δυο 1080 είχα στο forza horizon 4 ελαφρά χειρότερες επιδόσεις απο οτι με τη μια.

 

Στο gta v ήταν σαφώς καλύτερα με τις δυο αλλά οχι κάτι που να δικαιολογεί το κόστος.

 

Πλέον η μια έφυγε.....

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ο λόγος που ο κόσμος συνδύαζε πολλές κάρτες ήταν γιατί όντως κέρδιζε αρκετά, αλλά το σημαντικότερο ήταν το κόστος απόκτησης, όπου ήταν αισθητά μικρότερο από σήμερα.

 

Τώρα παίρνεις δύο 2080 και τα κέρδη σου δεν είναι και πολύ μεγάλα στα games, ενώ είναι και ενεργοβόρες κάρτες που σημαίνει ότι χρειάζεσαι και σωστή τροφοδοσία = μεγάλο PSU, αλλά και ψύξη = επαρκές airflow στο κουτί. Κάποτε ήταν πιο απλά τα πράγματα και έπαιρνες δύο midrange κάρτες που έπαιζαν με αρκετά καλά αποτελέσματα. Εννοείται ότι υπήρχαν προβλήματα στο scaling και από τότε, αλλά τώρα, τα προβλήματα με το negative scaling που λέει και ο @POWER1FM είναι πολύ χειρότερα κατ' εμέ.

 

Θυμάμαι είχα για κάτι μήνες δύο GTX 275 σε SLI με 4 εξάπινα και ήταν περίπου 400W μόνο οι κάρτες. :hehe:

 

Πέρα από το gaming όμως, σε 2D εφαρμογές όπως για acceleration, οι διπλές ή τετραπλές κάρτες έχουν να λένε. Εκεί τα πράγματα είναι ΠΟΛΥ καλύτερα από το παρελθόν από άποψης επιδόσεων και το σημαντικότερο είναι πως δε χρειάζεται να ενεργοποιήσεις CFX ή NVLink από τον driver, αφού η εφαρμογή έχει αυτόνομη πρόσβαση σε όποια κάρτα θέλει. Μιλάω για rendering, simulations κλπ.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now