MetallicGR

Η NVIDIA σκέφτεται την εξαγορά της ARM

Recommended Posts

Αρκετές ημέρες τώρα, η παραπάνω φήμη κάνει το γύρω του διαδικτύου σχετικά με μια πιθανή εξαγορά της ARM από την NVIDIA.

 

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η NVIDIA βρίσκεται σε συζητήσεις με την Ιαπωνικών συμφερόντων SoftBank, την επενδυτική εταιρία που είναι πίσω από την ARM. Αντίστοιχες φήμες έχουν γίνει γνωστές και στο παρελθόν και η SoftBank φαίνεται πως επιθυμεί την πώληση της ARM εδώ και καιρό, έχοντας πιθανούς αγοραστές την Apple, η οποία λέγεται ότι απέσυρε το ενδιαφέρον της και την NVIDIA, η οποία βλέπει πιθανόν ένα λαμπρό μέλλον και μια σοβαρή επενδυτική ευκαιρία.

 

Έχοντας δημιουργήσει ευκαιρίες στον χώρο της αυτοκίνησης με το δικό της σύστημα αυτόνομης οδήγησης που δανείζεται σχεδίαση από την ARM, οι λύσεις της 2ης βρίσκουν εφαρμογή και σε άλλους τομείς όπως τη φορητή κονσόλα της, με τη μορφή του Tegra SoC. Η κίνηση της NVIDIA όμως, εάν επιτευχθεί ενδέχεται να έχει πιο μακροπρόθεσμα αποτελέσματα στις αγορές των server, των data centers, των AI λύσεων αλλά και εκατοντάδων καταναλωτικών προϊόντων που εξαρτώνται από σχέδια της ARM, πολλά από τα οποία δανειοδοτούνται και σε τρίτες εταιρίες. Μια από τις πρόσφατες είναι η Apple που κατάφερε μια αρκετά σημαντική συμφωνία με την ARM για τα system on chips που θα βρούμε στο εσωτερικό των μελλοντικών Macs, μια κίνηση που γνωρίζαμε ότι θα συμβεί εδώ και καιρό, αφήνοντας πίσω της έτσι την x86 αρχιτεκτονική της Intel.

 

Η αξία της ARM υπολογίζεται περίπου στα 44 δις δολάρια και με βάση τις πρόσφατες επιτυχίες της στον χώρο, δε θα προκαλέσει έκπληξη μια ενδεχόμενη αύξηση στην τιμή προς όλους τους ενδιαφερόμενους.

 

 

 

nvidia-endeavor-headquarters-building.jpg.c069176f81642d392ae644cf59d08cec.jpg

 

1437863339_nvidiachip.jpg.b8595e2476582fde88f3eb835aab8892.jpg

 

 

 

 

 

Πηγή.

via.

Βρείτε μας στα Social: fb.png.1537ea4510ab3e974329f5d517730fcb.pngigram.png.2e83a1b2ece699220a0c9fb4eb1075cd.pngytube.png.e87f621f0db4c5d7de63b48f09b46c13.png

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Από ότι έχω καταλάβει αρκετές μεγάλες εταιρίες (συμπεριλαμβανομένης της nvidia) έχουν ήδη architecture licenses από την ARM που τους δίνει αρκετή ελευθερία επάνω στο σχεδιασμό και γενικά δεν έχουν θέμα με πατέντες και άδειες. Αν εξαγοράσει η nvidia την ARM δεν θα μπορέσει να αλλάξει αυτές τις άδειες ή να επαναδιαπραγματευτεί κάτι με άλλες όπως την Apple, άρα δεν καταλαβαίνω το κίνητρο να πω την αλήθεια. Εκτός αν είναι μόνο θέμα λογιστικό-για τα βιβλία, τύπου να φαίνεται στους μετόχους ότι επενδύουμε κάπου τα κέρδη μας.

Link to comment
Share on other sites

Πολύ περίεργη η φάση με την ARM. Καμιά από τις μεγάλες εταιρίες που χρησιμοποιούν τα σχέδια της, Apple, Qualcomm ...  δεν "μπορεί" να την αγοράσει γιατί θα έχει θέματα μονοπωλίου κ.τ.λ.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now