MetallicGR

'Τελείωσαν' οι NVIDIA RTX 3080 από τα καταστήματα

Recommended Posts

Τα μειωμένα αποθέματα τελείωσαν με αποτέλεσμα η RTX 3080 να εξαντληθεί σε πολλές αγορές, λίγο πριν την κυκλοφορία των πρώτων custom καρτών στα καταστήματα.

 

Η NVIDIA εξέδωσε πριν από μερικές ώρες μια δήλωση σχετικά με τις ελλείψεις της RTX 3080 από την αγορά, αφού τα αποθέματα τελείωσαν όχι μόνο από το site της NVIDIA σχετικά με την Founders Edition, αλλά και από δεκάδες retailers ανά τον κόσμο. Η δήλωση της NVIDIA γράφει: "Το πρωί είδαμε μια αρκετά μεγάλη ζήτηση για την GeForce RTX 3080 σε παγκόσμιο επίπεδο, συμπεριλαμβανομένου και του NVIDIA online store. Στις (σ.σ. 16:00 ώρα Ελλάδας), οι πωλήσεις ξεκίνησαν στο online store μας όμως παρά την προετοιμασία αυτό κατακλύστηκε από κίνηση και έπεσε, όμως λίγο αργότερα οι πωλήσεις συνεχίστηκαν κανονικά".

 

Οι servers της εταιρίας που αφορούν το online store, έπεσαν για μικρό χρονικό διάστημα και οι παραγγελίες συνεχίστηκαν για λίγα ακόμη λεπτά, προτού η κάρτα εξαντληθεί όμως η NVIDIA έχει τη λύση σε αυτό το πρόβλημα. Φαίνεται πως τα μικρά αποθέματα συμπληρώνονται καθημερινά και η NVIDIA δεν δείχνει να αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα διαθεσιμότητας στην, κατά τα φαινόμενα, δημοφιλή GPU. Στις 24 Σεπτεμβρίου ακολουθεί η κυκλοφορία της RTX 3090 και ήδη υπάρχουν δεκάδες διαθέσιμα μοντέλα από τους μεγάλους κατασκευαστές, ενώ όπως γνωρίζουμε η συγκεκριμένη αποτελεί πρακτικά αντικαταστάτης της RTX TITAN για την high end αγορά με προτεινόμενη τιμή τα $1499.

 

 

untitled-3.jpg.5039f7e59c8903751072e6be565a88b6.jpg

 

 

 

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social: fb.png.1537ea4510ab3e974329f5d517730fcb.pngigram.png.2e83a1b2ece699220a0c9fb4eb1075cd.pngytube.png.e87f621f0db4c5d7de63b48f09b46c13.png

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Και νομίζω πως ήταν φυσικό, ακόμα και με 2πλό ή 3πλό stock τα ίδια θα είχαμε. Και που να βγούνε οι 3070 και 3060.

 

 

Έχει ενδιαφέρον αν δεν πρόκειται για δικαιολογία:

"To stop bots and scalpers on the NVIDIA store, we’re doing everything humanly possible, including manually reviewing orders, to get these cards in the hands of legitimate customers."

 

Άλλοι κατηγορούν και τα καταστήματα, ότι τελικά δεν πούλησαν τις κάρτες ή όχι όλες και τις έβγαλαν στο ebay.

Link to comment
Share on other sites

5 hours ago, stavros said:

Έχει ενδιαφέρον αν δεν πρόκειται για δικαιολογία:

"To stop bots and scalpers on the NVIDIA store, we’re doing everything humanly possible, including manually reviewing orders, to get these cards in the hands of legitimate customers."

Δεν ξέρω, η κατάσταση θυμίζει περισσότερο paper launch παρά κανονική κυκλοφορία στην αγορά.

Link to comment
Share on other sites

Αδυνατώ να καταλάβω και να υιοθετήσω τα σενάρια συνομοσιολογίας. Δηλαδή, η NVIDIA πως θα βγάλει παραπάνω χρήματα αν ο AIB κρατάει το στοκ του ή υπάρχει περίπτωση να αρχίσει η NVIDIA να πουλάει τα τσιπάκια της πιο ακριβά στους AIB και πόσο πιο ακριβά 50% ?

 

Από την άλλη λογικό μου φαίνεται η FE να ξεπούλησε, είναι μάλλον η καλύτερη FE υλοποίηση και πόσο μάλλον όταν δε βρίσκεις και αρκετές custom. Άσε που η NVIDIA λογικά ως "χονδρέμπορος" δε μπορεί να βγάλει και ένα σκασμό FE, γιατί θα έρθει σε αντίθεση με τους partners (σίγουρα υπάρχει όρος συνεργασίας για το πόσα κομμάτια FE θα βγαίνουν ανά μήνα ή whatever).

 

Άποψή μου είναι πως το παιχνίδι παίζεται από τους partners ή ότι υπάρχει πρόβλημα στην παραγωγή. Η κάρτα "σπέρνει" και φαίνεται πως οι partners βρήκαν πάτημα.

 

Όλα τα παραπάνω με την προϋπόθεση ότι αύριο δεν θα δούμε τις FE πιο ακριβές, πράγμα που το βλέπω δύσκολο είτε λόγω της επικείμενης radeon (την οποία σύμφωνα με τους φίλους της αναμένεται ίδια ή καλύτερη της 3080 και σε καλύτερη τιμή), είτε γιατί την τελευταία αλλαγή σε τιμή της FE, αν θυμάμαι καλά την είδα προς τα κάτω.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now