MetallicGR

Η Microsoft εξαγόρασε την Bethesda έναντι $7.5 δις

Recommended Posts

Όλα τα γνωστά franchises περνούν στα χέρια της Microsoft, ενώ το deal θα ολοκληρωθεί τις ερχόμενες εβδομάδες όντας το μεγαλύτερων στην gaming βιομηχανία τελευταία.

 

Μια αποκάλυψη βόμβα περίμενε τους επισκέπτες του blog της Microsoft χθες το απόγευμα, αφού ο κολοσσός αποκάλυψε δια στόματος Phil Spencer (διευθυντή του τμήματος Xbox) ότι η ZeniMax Media όπως και η Bethesda Softworks περνούν στα χέρια της, έπειτα από εξαγορά ύψους 7.5 δισεκατομμυρίων δολαρίων (το ποσό αναφέρθηκε σε ξεχωριστό post). Η εξαγορά είναι η μεγαλύτερη που έχει συμβεί ποτέ στην gaming βιομηχανία μέχρι και σήμερα, δείχνοντας έτσι πόσο σημαντική είναι η Bethesda και οι συνολικά 2300 εργαζόμενοί της, για την Microsoft.

 

Έτσι η Bethesda θα εισχωρήσει στην σχετικά μεγάλη λίστα των Xbox Games Studios και μαζί της θα έρθουν και πολλά δημοφιλή franchise όπως μεταξύ άλλων: The Elder Scrolls, Fallout, Wolfenstein, DOOM, Dishonored, Prey, Quake και Starfield. Η κίνηση αυτή προσθέτει μια σημαντική συλλογή παιχνιδιών στην επερχόμενη κονσόλα της, το Xbox Series X και Series S, ενώ λέγεται ότι εκτός αυτών η εταιρία θα μετατρέψει αρκετά παιχνίδια σε exclusives μόνο για το Xbox και τη πλατφόρμα του PC, αποσύροντας ενδεχομένως κάποια από το PlayStation 5, εκτός όσων έχουν ήδη ανακοινωθεί ότι θα πλαισιώσουν την κονσόλα της Ιαπωνικής εταιρίας.

 

Μέρος της ZeniMax αποτελούν και άλλες γνωστές εταιρίες, όπως η id Software (DOOM), η Arkane Studios (Prey) και μερικά ακόμη studios που δραστηριοποιούνται όχι μόνο στις κονσόλες και το PC, αλλά και σε handheld συσκευές. Αξίζει να σημειωθεί, ότι developers όπως η Σουηδική MachineGames και η id Software, με τα Wolfenstein II: The New Colossus και DOOM, αναδεικνύουν τις δυνατότητες ενός σύγχρονου PC με υποστήριξη μοντέρνων APIs όπως του Vulkan χωρίς να γίνονται εκπτώσεις στην ποιότητα των γραφικών. Κάποια από αυτά τα θετικά, θα μπορεί πλέον να τα εκμεταλλευτεί η Microsoft τόσο για την γνωστή κονσόλα της, όσο και για την πλατφόρμα του PC.

 

 

 

BethesdaXbox_HERO.jpg.77e890d55a827f94fc2ac9c4ae085f46.jpg

 

 

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social: fb.png.1537ea4510ab3e974329f5d517730fcb.pngigram.png.2e83a1b2ece699220a0c9fb4eb1075cd.pngytube.png.e87f621f0db4c5d7de63b48f09b46c13.png

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

On 9/23/2020 at 8:57 AM, FeelsBadMan said:

Πολύ σωστή η κίνηση της Microsoft για μελλοντικά exclusives στο Xbox kai PC.

Περιμένω πως και πως να παίξω το Elder Scrolls V: Enchanted Remastered Uncut Director's Edition :P

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now