MetallicGR

Η NVIDIA απαντά στα προβλήματα της RTX 3080

Recommended Posts

Αργά το βράδυ η NVIDIA απάντησε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αρκετοί κάτοχοι των RTX 3080 GPUs στα επίσημα forums της.

 

Το κείμενο επιβεβαιώνει τα προβλήματα που υπάρχουν στις νέες κάρτες γραφικών και αφορούν τόσο custom σχέδια από πολλούς κατασκευαστές όσο και τις Founders Edition που εμφανίζουν αντίστοιχα προβλήματα, με σημαντικότερο το απότομο κλείσιμο της 3D εφαρμογής και την επιστροφή στο desktop. Αυτά τα φαινόμενα crashing δείχνουν να περιορίζονται για κάποιους όταν μειώνουν τη συχνότητα λειτουργίας του πυρήνα οδηγώντας κάποιους στο συμπέρασμα ότι πρόκειται περί κατασκευαστικού σφάλματος, ή ανεπαρκούς τροφοδοσίας, μεταξύ άλλων.

 

Μαζί με την ανακοίνωση της NVIDIA η εταιρία διαθέτει μαζί και έναν νέο driver (Driver Version: 456.55) που βελτιώνει τη σταθερότητα των καρτών, ενώ όσον αφορά τις κάρτες γραφικών των συνεργατών της, η NVIDIA αναφέρει πως βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία και κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης. Όσον αφορά τους πυκνωτές η NVIDIA αναφέρει ότι δεν είναι πάντοτε ένδειξη ενός ποιοτικού προϊόντος και διαφέρουν από σχέδιο σε σχέδιο. Ο νέος driver φαίνεται πως διορθώνει κάποια από τα προβλήματα των GPUs ενώ δε γνωρίζουμε για την ώρα τις αλλαγές που πραγματοποιεί και εάν αυτές σχετίζονται με τη συχνότητα λειτουργίας του πυρήνα.

 

 

 

nvidia.jpg.990e58558685b0a8d539fabdc95d74c7.jpg

 

 

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social: fb.png.1537ea4510ab3e974329f5d517730fcb.pngigram.png.2e83a1b2ece699220a0c9fb4eb1075cd.pngytube.png.e87f621f0db4c5d7de63b48f09b46c13.png

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Η MSI ξανασχεδιάζει PCBs. Φαίνεται πως κάποιες εταιρείες πήγαν να βγάλουν κάτι παραπάνω, αλλά δεν τους βγήκε σε καλό. Τα ερωτήματα που έχω είναι τα εξής:

1. Η NVIDIA ευθύνεται σε όλο αυτό το "χαμό" με τα capacitors ? Τα σχέδια των AIBs παίρνουν έγκριση από την NVIDIA ?

2. Δηλαδή η FE που έχει αντικαταστήσει δύο SP-CAPS, λειτουργεί ή θα λειτουργεί απροβλημάτιστα ?

3. Γιατί στα reviews δεν έγινε καμία αναφορά για CTD ή δεν το πήρα μυρωδιά ?

 

Τα δύο πρώτα ερωτήματα είναι ουσιαστικά, το τρίτο περισσότερο ρητορικό.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now