MetallicGR

Μικρή διαθεσιμότητα αναμένεται και στις Radeon RX 6000 GPUs

Recommended Posts

Με την AMD να δίνει προτεραιότητα στην απόκτηση των καρτών από ιδιώτες, ίσως δούμε καθυστερήσεις λόγω χειροκίνητων επιβεβαιώσεων στις παραγγελίες.

 

Η επερχόμενη σειρά καρτών γραφικών Radeon RX 6000 μας έχει ήδη προδιαθέσει για μια σημαντική αύξηση στις επιδόσεις και η RDNA 2 αρχιτεκτονική θα βρίσκεται και στο τιμόνι των επερχόμενων κονσολών της αγοράς, με δυνατότητες όπως ray tracing για πιο ρεαλιστικό rendering. Η AMD δε θέλει να επαναλάβει το λάθος της NVIDIA και όπως μας είχε διαβεβαιώσει εκπρόσωπός της πριν από μερικές ημέρες, λέγεται ότι θα υπάρξει άφθονος αριθμός καρτών γραφικών στην αγορά, για διάθεση σε gamers, enthusiasts αλλά και content creators που θα τις χρειαστούν. Το σχετικό έγγραφο που αναφέρεται στη πηγή ήρθε στην επιφάνεια και δείχνει την παράκληση της AMD προς τα καταστήματα για τη λήψη επιπλέον μέτρων ασφαλείας, προς αποφυγή μαζικής αγοράς από αυτοματοποιημένου τύπου συστήματα, γνωστά και ως bots.

 

Παρά την έκταση που έλαβε η NVIDIA με το λανσάρισμα των RTX 30 Series, εδώ περιμένουμε περισσότερα τεμάχια διαθέσιμα την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας τους (που παραμένει άγνωστη για την ώρα και θα σας ενημερώσουμε), όμως ένα αρνητικό είναι η χαμηλή ταχύτητα διεκπεραίωσης των παραγγελιών, κάτι που θα δημιουργήσει πρόβλημα ειδικά σε μεγάλα καταστήματα με αυξημένη επισκεψιμότητα. Η σειρά των Radeon RX 6000 αναμένεται να έχει υψηλές επιδόσεις που ίσως φτάνουν αυτές της RTX 3080, ενώ φημολογείται ότι θα περιλαμβάνει τουλάχιστον τρία μοντέλα για αρχή καλύπτοντας έτσι αρκετές κλίμακες τιμών και απαιτήσεων. Ενώ βλέπουμε την αναμονή για τις αντίστοιχες GPUs της πράσινης να συνεχίζεται, η AMD ίσως έχει την ευκαιρία να κερδίσει έτσι μεγαλύτερο κοινό, εφόσον φυσικά τα προϊόντα της είναι ανταγωνιστικά έναντι των Ampere υλοποιήσεων.

 

 

 

AMD-Radeon-RX-6000-Graphics-Card-Big-Navi.jpg.d7fb3bfa3a1309172410f02734964db6.jpg

 

 

 

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social: fb.png.1537ea4510ab3e974329f5d517730fcb.pngigram.png.2e83a1b2ece699220a0c9fb4eb1075cd.pngytube.png.e87f621f0db4c5d7de63b48f09b46c13.png

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Η ζήτηση λογικά θα είναι μεγάλη και θα συμβαδίζει τουλάχιστον με την αύξηση της γενικής ζήτησης στην αγορά των ηλεκτρονικών υπολογιστών. Είναι και το μεγάλο άλμα στις επιδόσεις από τις προηγούμενες γενιές.

 

Η προσφορά από την άλλη είναι μικρή. Το είδαμε με την NVIDIA. Τώρα πως θα μπορέσει να ανταπεξέλθει η AMD που έχει παράλληλα και το βάρος των κονσολών, θα το δούμε σε λίγο καιρό.

 

Οι δύο παραπάνω συνθήκες είναι ο "ορισμός" της αύξησης των τιμών.

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now