Stelis

Σκληρός m.2 σε pci.e

Recommended Posts

Καλησπέρα
Έχω ενα pc με μητρικη την ECS X-58B-A. Γενικα ειμαι σε φάση αγορας νέου pc απο την  αρχή αλλα τωρα δυσκολευομαι να πάρω όλα οσα χρείάζομαι ταυτοχρονα. Επίσης το πρωτο που έχω τεράστεια αναγκη αυτη την στιγμη ειναι αποθηκευτικος χώρος.

Σκεφτόμουν να πάρω εναν Samsung 970 EVO Plus 500GB SSD, M.2 2280, PCIe NVMe, 3500MBps (να τον έχω και για το μελλοντικό pc) αλλα προς το παρών να τον βάλω με ένα  mount σε κάποια απο τις διαθέσιμες pcie της μητρικης μου.
Υπάρχει δυνατότητα να γίνει αυτό;
'Εχω βρει κάτι τέτοιο  RaidSonic PCIe-Card, 2x M.2 SSD to SATA III and PCIe 3.0 x4 Host (IB-PCI209) όμως γράφει PCIe 3.0 ενω η μητρική μου λεει ότι έχει 

2 X PCI Express X 1 Gen 2.0 slot(s)

1 X PCI Express X 4 slot(s)
θα μπορέσω να κάνω δουλεια τουλάχιστον πρόσκαιρα με κάτι τέτοιο μεχρι να μαζέψω ολόκληρο το ποσο για ενα νεο pc;

Ευχαριστω πολυ!

Link to comment
Share on other sites

Γεια χαρά,

Θα δουλέψει οπως το σκέφτεσαι ωστόσο μην περιμένεις μεγάλες ταχύτητες. Συν ότι δε θα μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις σαν boot μέσο αποθήκευσης. Δηλαδή χωρίς windows, οπότε έχε το κατά νου πριν κάνεις οποιαδήποτε αγορά!

Link to comment
Share on other sites

Σε περίπτωση που το επιχειρήσεις προτείνω να χρησιμοποιήσεις τη 2η PCI ExpressX16 Gen 2.0 (κόκκινη, νομίζω πως έχεις 2 τέτοιες).

 

Καθώς από όσο κοίταξα στο site του κατασκευαστή της μητρικής η μητρική (bios) σου δεν υποστηρίζει boot windows από την pcie, θα χρειαστείς modded bios ή κάποιο UEFI emulator BDU/Clover . Θέλει λίγο ψάξιμο και κάποιο ρίσκο, άλλοι το καταφέρνουν και άλλοι όχι.

 

Προτείνω να μην προβείς στην αγορά, ούτως ή άλλως αν πας σε νέα πλατφόρμα θα πας σε nvme gen4 (όχι απαραίτητα), εξάλλου η ταχύτητα των περισσοτέρων πραγμάτων που θα κάνεις με τον nvme εξαρτάται και από το cpu.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now